Citroen C4 Picasso 2008: ESP/Handbreake off melding met Motormanagement lampje

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 6FY, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Hallo,

Ik heb sinds een paar weken een Citroën C4 Picasso uit 2008. Nu had ik al dat ik ongeveer boven de 3000 toeren het motor management lampje ging branden. De garage had hem uitgelezen en dat was iets met een klep wat op het gas huis zat, zat ook een elektronica boxje (zwart)onder die klep. (Zie afbeelding) Die heeft hij vervangen en inderdaad leek het heel even te helpen.
Week later kwam het motor management lampje weer terug, weer boven de 3000 toeren. Het leek haast wel wanneer ik hem de 3000 toeren hield dat er geen issue was.
Er kwam ook een issue bij, met laag toerental ging het ESP lampje opeens aan met de handbrake off lampje en motormanagement lampje aan. Auto begint te stotteren, net of ik niet meer gas kon geven. Contact uit en weer aan en Esp melding en handbrake off melding weg en ik kon weer rijden. Motormanagement lampje bleef wel aan, deze verdween de volgende ochtend.
Nu heb ik het al een paar keer gehad en elke keer met laag toerental zo schijnt, in ze 1 of in ze 2. Ik heb zelf het e.e.a. al proberen op te zoeken maar het kan nog van alles zijn, ieder geval zo lijkt het in leken ogen. Iets met de parkeerremschakelaar lijkt mij het meest plausibele maar goed ik ben geen expert. Weet iemand misschien iets of heeft iemand zo iets meegemaakt. Ik durf eigenlijk ook niet meer boven de 3000 toeren te gaan, schakel dus vroeg over.
Nog 1 laatste ding, wanneer ik stationair draai dan is het net of hij jumpy is lijkt alsof beetje gas en eraf beetje gas en eraf. Wanneer ik gewoon gas geef lijk het goed te gaan en rijd hij prima op de andere issue na natuurlijk. Sorry voor het lange verhaal maar ik denk dat het belangrijk is dat ik alles vertel :)
Alvast bedankt voor jullie tijd om dit te lezen.

Met vriendelijke groet,

Terry Hoebe

Thc

Geplaatst door Thc (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (275) PRO, 1 jaar geleden

Begin eens met fatsoenlijk uitlezen van de auto met de juiste apparatuur en plaats de foutcodes met tekst hier.

Thc (0), 1 jaar geleden

Ja je hebt helemaal gelijk hoor, heb geen uitlees apparaat. Ieder geval nog niet, ik heb wat besteld maar goed weet niet of dat werkt.
Iemand uit de buurt van Alkmaar met uitlees apparatuur toevallig?

kaleido 1 (275) PRO, 1 jaar geleden

Rij gewoon even langs een goede universele garage , ben je goedkoper klaar en sneller , al die paar tientjes apparaten werken niet of beperkt.

Thc (0), 1 jaar geleden

Hi, ik heb een storingscode, p0121. Ik kom er net achter dat de storing komt wanneer ik mij gas harder intrap als normaal. Ik voeg ook even een screenshot erbij.

harry4203 (65) PRO, 1 jaar geleden

De stekkeraansluiting op de gasklep/mapsensor willen nog wel eens voor storingen zorgen. is er een nieuwe gasklep op gegaan of wellicht een defecte gebruikte? auto voorzien van laatste motorsoftware en gasklep op juiste wijze ingeleerd?

Thc (0), 1 jaar geleden

Hoi Harry, de gasklep is de afbeelding uit mijn originele post toch? Die heeft de garage inderdaad vervangen. Ik heb het idee dat ie niet goed ingeleerd is. Straks even acu pool los halen voor 20 min. En dan even stationair 30 seconden tussen de 2000 en 3000 toeren en dan kijken of het beter gaat.

Thc (0), 1 jaar geleden

Helaas, nog niet opgelost. Als ik normaal rij en het gas normaal behandel dan is er niet aan de hand. Als ik 1 keer mijn gas vol in trap dan krijg ik gelijk die storing.

harry4203 (65) PRO, 1 jaar geleden

als de klacht zo simpel is op te roepen, dan moet er gereden worden met de tester eraan en bv nog een brandstofdrukmeter om te kijken wat er mis gaat. lijkt me niet zo'n heel moeilijk probleem eerlijk gezegd.
liefst met een scope signaal van gaspedaal en smoorklep bekijken. is de stekker op de smoorklep/gasklep vervangen?

Thc (0), 1 jaar geleden

Hoi Harry,

Je bedoeld dit ding, zie afbeelding. Dat is vervangen. Wel eens waar niet door een splinter nieuwe.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.