Citroën Xsara Picasso: ESP wordt zonder aanleiding actief!

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Af en toe gaat het Electronic Stability Program (ESP) spontaan aan het werk: de wielen worden afgeremd zonder dat het rempedaal wordt bediend.
Het komt ook voor dat het ESP spontaan wordt uitgeschakeld onder het rijden. Met de bijbehorende melding: "ESP/ASR uitgeschakeld". In beide gevallen gaat het ESP lampje branden en volgt de melding: "Storing in motorregeling"en gaat het motorlampje branden. In het eerste geval helpt alleen het stilzetten van de auto (leuk op de snelweg!), uitschakelen van de motor en opnieuw starten. Het ESP lampje gaat uit na opnieuw starten, het motorlampje blijft nog een tijdje branden en gaat dan ook uit totdat het probleem opnieuw optreedt. WIe weet raad?

Anton van Gent

Geplaatst door Anton van Gent (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Al eens een keer de foutcodes van het ESP en de motor laten uitlezen? Welke codes kwamen daar uit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.