Citroën C4: foutmelding bandenspanning

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 16hdi

bij het starten van de wagen verschijnt steeds de melding 'bandenspanning niet gecontroleerd'. In de bsi staat een storing geen communicatie met computer bandenspanning maar deze storing kan gewist worden. In computer bandenspanning staat de storing U1213 en deze kon ik eerst niet wissen. Ik heb geprobeerd de sensoren van de wielen terug in te leren met het inleertoestel maar dan krijg ik een melding 'geen communicatie mogelijk'.
Heb daarna in het menu acessoires de functie bandenspanningscontrole opnieuw geactiveerd en toen kon ik wel beide storingen wissen maar na een proefrit is de melding echter weer teruggekomen. Zou de computer bandenspanning defect kunnen zijn ?

Grietje

Geplaatst door Grietje (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

GOVA (0) PRO, 11 jaar geleden

Wil de bandenspanning eruit programmeren, of wil je het systeem terug doen werken ? Is dit voorval na het terug monteren van de zomerbanden of niet ?

U1213 (Storing in het signaal wagensnelheid dat het CAN-netwerk ontvangt van de elektronische eenheid ABS of ESP) is onbelangrijk. Hier dien je geen rekening mee te houden. Wel kan je zien of je sensoren actief zijn door de variabele bij deze storing uit te lezen. Variabele zijn : bandenspanning LV RV LA RA , de stuurhoek én de wagensnelheid en deze waarde is buiten tolerantie (600 km/h ofzo) - vandaar deze storing. Deze storing is normaal nog op afstand en dus afkomstig van de ABS computer.

Grietje (0) PRO, 11 jaar geleden

Neen klant rijdt in winter met winterbanden zonder de sensoren en toen is het begonnen. Nu liggen de originele zomervelgen er terug op en het is de bedoeling dat het systeem terug werkt.

GOVA (0) PRO, 11 jaar geleden

Waarschijnlijk heb je de automatische modus gebruikt in Diagbox. Dit werkt niet altijd zoals het zou moeten.
De bandenspanningssensoren kan je voorlopig ALLEEN inleren via C5 restyling inleren , deze is ook FuLL Can en moet dus lukken. Het manueel aan en/of afmelden van de bandenspanningssensorengaat wel altijd (Meld je ID af in Diagbox - groen manneke). Ik doe niets automatisch, alleen manueel, dan weet je tenminste wat je aan het doen bent. Waarschijnlijk heeft DB iets verkeerd geconfigureerd en jij zit met de gebakken peren ...
Aanmelden : Computer bandenspanning moet in BSi als aanwezig zijn ( computers aanwezig) Wanneer dit niet is, dan staat hij NIET eens in de globale test "diagnosemodus LEXIA". De Lexia leest alleen de computers uit die in de Bsi als aanwezig staan, DB niet, deze leest alles uit wat er op het betreffende model KAN opzitten. Dan moet in de telecodering van de BSi NOG eens staan "computer bandenspanning aanwezig" EN dan moet nog in de computer van de bandenspanning configuratie "bandenspanning ingeschakeld". Indien er in deze computer nog adressen van bandenspanningssensoren staan hoef je ze niet meer in te leren.
Gr

GOVA (0) PRO, 11 jaar geleden

Kan je volgen ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.