Citroen C8 2008: Geen acceleratie na afremmen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: RFJ, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Beste, ik zit met het volgende probleem. Ik heb net een Citroen C8 2.0 automaat gekocht met 190.000nap. Tijdens de proef rit niks gemerkt, van het probleem wat ik nu ervaar. Als je afremt voor bijvoorbeeld een drempel, van 50 naar 30 kmh, en je geeft weer gas om rustig te accelereren, gebeurd er niks, het lijkt of de motor “smoort” het duurt echt 2 a 3 seconden, voordat je weer accelereert, en dit gebeurt wel vloeiend maar wel met kracht, dus he schiet voor uit. Als je maar beetje gas heeft, lijkt het zelfs of de motor uit wil vallen, (wat bij mijn vrouw al 1x gebeurt is)
De auto is volledig dealer onderhouden, heb deze dealer ook gesproken, en bevestigde dit, en gaf aan dat bij 179000 het kleppenblok vervangen is. Dit gaf mij het vertrouwen een goede wagen te kopen. Ik heb de auto uitgelezen met Delphi, maar 0,0 foutcodes heb de parameters van MAP, kvs, gaspedaal, enz nagelopen, en ook deze geven de juiste waardes aan, en lijken goed te werken. Iemand een idee wat dit probleem kan zijn of tips waar ik naar moet kijken.

MJS

Geplaatst door MJS , lid sinds 12 jaar geleden

2 Reacties

oldford PRO, 6 maanden geleden

Je hebt minimaal de "wettelijke" garantie en recht op kostenlose reparatie door de verkoper.
Zie: https://www.consuwijzer.nl/garantie-repa...
En: https://mijn.bovag.nl/dossiers/non-confo...
Dus ik zou de verkoper hier op aan spreken om het op te lossen.

    Ja klopt, alleen heb ik er heel weinig vertrouwen in dat deze verkoper de kundigheid heeft het echt op te lossen. Ik ga hem zeker aanspreken dit te doen, maar wil dan in ieder geval een “richting” kunnen geven aan wat er moet gebeuren. - MJS, 6 maanden geleden

Beste antwoord, geplaatst door MJS, 6 maanden geleden

Probleem opgelost! Gasklephuis was niet 100% lekker. Smoorklep blijft “plakken” waardoor deze in eens open schiet, naarmate je meer “gas” geeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C8 of stel zelf een nieuwe vraag.