Citroën C8 2005: Startprobleem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: RFN, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Ik heb een startprobleem, dat ernstig klinkt alsof de distributieriem gebroken is (klinkt als nul compressie).

Auto reed eerst probleemloos. De auto stond een dag of 4 stil, genoeg olie in motor, niet vol/ zeker niet leeg. 1e Startpoging onderbrak ik per ongeluk net op het moment dat hij wilde aanslaan, liet te snel de sleutel los... Bij de 2e startpoging hoorde ik wel een "bonk/klonk" en daarna dit geluid dus.

Eerder deze week bij starten gecontroleerd of de dynamo en aircopomp tijdens starten wel aangedreven worden via de v-snaar, dat is het geval. De startmotor is dus ok. Ook klinkt de rotatiesnelheid niet anders dan anders.

Vanochtend open gemaakt. De riem zit er nog prima op met de juiste spanning (pijltje op de spanner). Bij ronddraaien krukas (handmatig) draaien de nokkenaswielen mee.
Ook met de distributieriem eraf lijkt draaien ze handmatig rond mee, zonder lawaai. Met redelijk goede tegenkracht, maar dat kan ik ook verkeerd beoordelen.

De distributieriem zelf is verder ongehavend...


Wat kan hier aan de hand zijn? Nokkenasprobleem?

Iemand ideeën/suggesties? Bedankt voor het meedenken.

Wernervs

Geplaatst door Wernervs , lid sinds 18 jaar geleden

5 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door harry4203 PRO, 2 maanden geleden

Olie tot max vullen en gewoon doorstarten tot ie aanslaat. stoters zijn leeg, komt wel eens meer voor. Om de eoa reden gebeurt dan vaak wanneer je de motor afzet wanneer ie bijna aanslaat.

Wernervs, 2 maanden geleden

Dankjewel harry... dat zou toch wat zijn, ik hoop het. Dit is de tweede EV2 die ik heb en is me nog niet eerder gebeurd. Ik ga alles weer op tijd zetten en eens proberen.

Joostutr89 PRO, 2 maanden geleden

Heel herkenbaar wat Harry zegt.. Wel is met auto's voor de handel gehad die even stonden maar ook na het verversen van de olie... Soms wil gas geven ook nog wel is helpen

Wernervs, 2 maanden geleden

Ik ben nog niet klaar met terugbouwen. Helaas moet ik het werk aan de auto even opschorten. Ik kan er waarschijnlijk donderdag weer mee aan de slag en anders komend weekend. Bedankt zover. Ik sta nog steeds open voor suggesties van anderen.

Wernervs, 2 maanden geleden

Harry (en Joost voor de bevestiging), hartelijk bedankt.
Vandaag de distributieriem er weer op en alles op tijd gesteld... Olie bijgevuld, starten en... doorstarten... en nog verder doorstarten (voor mijn gevoel wel een minuut); heel in de verte voelde ik dat hij op begon te pakken (kleplifters pompen zich vol) en... uiteindelijk liep 'ie. Heerlijk.
Heb dit nog nooit meegemaakt, maar ja, eens moet de eerste keer zijn.

Ik ben self-made en los met "passie en puzzelen" in mijn eentje de gekste dingen op, toch was het fijn nu van jullie expertise en kennis gebruik te mogen maken. Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C8 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.