Citroën Xsara: Geheugen radio

Bouwjaar: 2005

Vandaag een Sony 2200 radio proberen in te bouwen. Originele stekkers blijken goed op de XSARA aan te sluiten. Alleen zit ik met het vreemde probleem dat de 12V geheugenspanning ongeveer een minuut na het afschakelen v/h contact wegvalt. Terwijl deze aansluiting vlgs. de handleiding permanent 12V moet geven. Weet iemand waar ik de oplossing moet zoeken?

Bedankt,
Rene

reneke9598

Geplaatst door reneke9598 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

E.TURBO (0) PRO, 19 jaar geleden

DIRECT RADIO DEMONTEREN!!!! je mag bij bsi auto's nooit iets aansluiten op positie 2+3+4. tussenstekker halen bij de dealer! geschakelde plus vervolgens bij de remlichtschakelaar vandaan halen.

reneke9598 (0), 19 jaar geleden

Nou, nou,

Da's ook wat. Mijn eerste 'sleutelervaring' met een citroen is bij deze al geen succes te noemen. Wat dom dat je niet alles netjes zoals in de handleiding kunt aansluiten. En uit je reactie op te maken kan het ook nog schadelijk zijn bovendien!(valt me trouwens op dat ik sinds de radio gisteren heb aangesloten hij wel eens eventjes ratelt in het dashboard bij het op contact zetten; zal er wel mee te maken hebben) Afijn, ga maar eens een bezoekje aan de dealer brengen...

reneke9598 (0), 19 jaar geleden

'geschakelde plus vervolgens bij de remlichtschakelaar vandaan halen' --> Moet ik een kabel gaan trekken / bijmaken? Ook trouwens enig idee hoe ik kappen van de achterspeakers (coupe model) ervan af krijg?

reneke9598 (0), 19 jaar geleden

AHA!

Het is me gelukt. Probleem was te wijten aan 2 oorzaken
1) permanent en accessoire aansluiting zijn verwisseld in de handleiding (of in de auto; het is maar hoe je het bekijkt) Zie ook http://www.citroen-forum.nl/viewtopic.ph...
2) om een of andere duistere reden had ik gisteren geen permanente 12V en nu wel. Misschien had een zekering of shunt slecht contact. Heb er een paar uitgehaald en teruggestoken. Het naar links van zekering 1 naar 1a, zoals beschreven in de handleiding; heeft trouwens geen enkel effect blijkt bij nameting met de multimeter.
Blijft evengoed een vreemde gewaarwording dat afvalrelais voor accesoires. Gek gevoel om de deuren te sluiten met een radio die aanstaat, wetende dat hij zometeen uit springt.

E.TURBO (0) PRO, 19 jaar geleden

LET OP!!! je mag bij bsi auto's NOOIT iets aansluiten op positie 2+3+4. dit zijn data draden en is dus geen gewone stroom draad!!! tussenstekker halen bij de dealer! geschakelde plus vervolgens bij de remlichtschakelaar vandaan halen. als deze dus uit gaat na een minuut zit je dus in de dataq draden te knoeien. je moet idd een nieuwe draad trekken...

reneke9598 (0), 19 jaar geleden

Mijn recatie hierop staat onder http://www.citroen-forum.nl/viewtopic.ph...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.