Citroën Ax: herhaaldelijk hete motor

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

lampje van hete motor brandde. ik heb toen na mijn werk koelvloeistof bijgevuld. 20 km daarna was de motor echter weer heet en toen ik stil stond zag ik koelvloeistof weglopen door gaatje onder de dop. hele plas koelvloeistof onder mijn auto en wederom een verhitte motor.
wat is hier aan de hand? kan iemand me iets wijzer maken? alvast bedankt

kajetjs

Geplaatst door kajetjs (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

andreas08 (0) PRO, 17 jaar geleden

niet het koelsysteem onlucht dan blijft het probleem van oververhitting aanwezig
er zijn bij de ax diverse problemen met koelsysteem bekend verstopping door vervuiling waterpomp waar de schoepen vanaf kunnen zijn maar ook lekkage achterzijde waterpomp is bekend of lekkage waterslang en als men doorrijdt is de mogelijkheid van kapotte koppakking aanwezig zo snel mogelijk hier iets aan laten doen is wel ter voorkoming van ergere problemen

kajetjs (0), 17 jaar geleden

ja ik heb wel ontlucht denk ik met zo'n klein zwart dopje bovenin toch? lekkage of verstopping... ik neem aan dat het zoiets zal moeten zijn. is dat een dure grap? en is zo'n koppakking vervangen duur? alvast bedankt !

stefan84 (0), 17 jaar geleden

voor het vervangen van de koppakking ben je al snel een paar honderd euri kwijt.

is je waterpomp niet kapot ?als de kvs via de overloop naar buiten komt betekent dat de druk veel te hoog is in het systeem en zo kan ontsnappen.dit kan komen door een kapotte/niet goed werkende waterpomp bv.

werden de slangen van de radiator ook hard van de druk als je ermee hebt gereden ?

en worden ze allebei warm ?

Stefan

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

kopset€115 inclusief rekbouten
waterpomp€65

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.