Citroën Ax: Piepend geluid bij toenemende snelheid

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel

Hallo

Toen het de afgelopen week opeens heel mooi weer werd met veel zon, begon mijn auto in de file opeens een piepend geluid te maken. Het is een zich steeds herhalende korte piep, een beetje tjilpend, dat in frequentie toeneemt wanneer de auto sneller gaat. Wanneer je boven ongeveer 60 km/uur rijdt verdwijnt het geluid. Bij de garage kunnen ze niet goed vinden waar het vandaan komt, ook omdat de auto dit geluid nu niet maakt (misschien door het weer?). De koppeling indrukken heeft geen invloed op het gepiep en remmen ook niet... al is de piep wel helemaal verdwenen als je stilstaat.

Heeft iemand enig idee wat het kan zijn? De V-snaar is nieuw en goed gespannen, dus die is het in ieder geval niet...

Alvast bedankt!

MissLovelyz

Geplaatst door MissLovelyz (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andreas08 (0) PRO, 17 jaar geleden

is de distributieriem pas geleden vervangen zo ja dan kan het zijn dat deze te strak afgesteld staat waardoor de piep optreedt

abxsport (0), 17 jaar geleden

V-snaar los en dan starten, piept ie dan niet meer, dan zit het in de dynamo. Is het geluid er nog steeds, dan zit t in de d-riem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.