Citroën Xantia: hikke inhouden afslaan

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18 i

auto loopt perfect maar heel af en toe houd hij in slaat stationair af en managment lampje gaat branden het is niet de stappen motor of bobine wat kan het zijn mvg

dennis2157

Geplaatst door dennis2157 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

stefaan11093 (0) PRO, 18 jaar geleden

mapsensor in inlaatcollecteur

citroenmonteur (0) PRO, 18 jaar geleden

Over welke auto hebben we het, en wat voor motor zit er in???

dennis2157 (0), 18 jaar geleden

een 2.0 16v xantia van 1997

citroenmonteur (0) PRO, 18 jaar geleden

Om te beginnen zou ik hem uitlezen!! Als het mm lampje gaat branden (zoals je al aangaf) is er een storing die in het geheugen wordt opgeslagen. Dan weet je in welke richting je moet zoeken.

florish (0), 17 jaar geleden

ik heb ook ongeveer zo een probleem
mijn auto loopt soms goed
en soms laat je het gas los een valt hij stil
watkan dat zijn
en hoe kom ik ervan af

citroenmonteur (0) PRO, 17 jaar geleden

Afslaan bij dit type motor is vaak een slecht werkende stationaire stelmotor florish, maar van afstand is dat natuurlijk moeilijk te bepalen. De stat stelmotor is niet van invloed op het lopen van de motor alleen op het stationaire toerental. Je hebt het er over dat de motor soms goed loopt en dat hij soms stilvalt? is dat ook AFSLAAN?. Bedoel je dat de motor ook niet goed loopt als hij afslaat????? En als hij wel goed loopt dat hij dan ook NIET afslaat?? Of bedoel je met niet goed lopen gewoon dat hij dan afslaat.

mcitr. (0), 17 jaar geleden

Eerst uitlezen, daarna alle massapunten op bak en motor blank maken. Kan gewoon soms stroomonderbreking zijn door slecht contact. verder kun je accu er een nachtje afhalen, dan gaat de computer terug naar oorspronkelijke instellingen.
Bobine wil nog wel eens gaan bij deze auto's evenals stappenmotor maar die heb je vervangen?

florish (0), 17 jaar geleden

nee de auto loopt verder heel goed en dat hij stilvalt is met de ene keer wel de andere keer niet soms loopt hij heel goed en blijft hij lopen de andere keer startje hem en blijft hij al niet lopen en als je dan rijd en je trap de koppeling in dat valt hij in een keer gewoon stil

citroenmonteur (0) PRO, 17 jaar geleden

Florish, ik denk dat je een probleem hebt met het stationaire stelmotortje (stappenmotor) dit komt erg veel voor bij dit type motor.
Sowieso een keer uitlezen kan geen kwaad om andere dingen te kunnen uitsluiten.
Als je de stappenmotor gaat vervangen bestel hem dan op schassisnummer, want er zijn een aantal soorten van.(het kopje is anders gevormd en zijn niet onderling uitwisselbaar) dan weet je zeker dat het goed gaat.
suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.