Citroën Xantia: Zwakke punten Xantia 1993-1996

Bouwjaar: 1994

Hallo,

Ik ben voornemens een Xantia uit de bouwjaren 1993-1996 aan
te schaffen, met een 1600 of 1800 motor.
De voorkeur gaat uit naar een SX versie.
Kan iemand mij vertellen wat de evt. zwakke punten van zo'n auto zijn? En waarop te letten bij aanschaf?

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

DanT

Geplaatst door DanT (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Kijk eens op xantiaclub.nl

mcitr. (0), 18 jaar geleden

Hallo Daniel; ik zou een 1.8 nemen, past qua kracht wel bij de auto. Op LPG altijd een 16v, de 8v blijf je kleppen stellen en de nokkenas moet er iedere keer af; veel werk.
Verder auto in de hoogste stand zetten en kijken of de achtewielen er recht onder staan, zo niet dan zijn je draagarmlagers versleten.
Koppeling mag niet zwaar gaan en geen erge ratelgeluiden vertonen als je hem los laat. Als de auto tikt is de voorraadbol versleten en als hij bijna niet veert zijn de overige bollen ook versleten. Verder de auto op de brug zetten en kijken of je LHM olie ziet lekken, en of er olie komt uit de kering bij het krukasriemwiel en aan de andere kant van het blok, waar de versnellingsbak tegen het motorblok zit. Als dat zo is zou ik 'm laten staan. Verder hoezen aandrijfassen op scheuren.
Veder in het interieur kijken of de voetenruimte van de bijrijder droog is; daarboven zit de kachelradiateur en die wil nog wel eens lekken. Laten staan dan want het gehele dashbord moet eruit.
Verder heerlijke auto, ze kunnen veel kilometers hebben, zijn ruim en rijden goed, ik heb een 1.8 16v, het is mijn derde en ik ben tevreden al moet ik wel zeggen dat ik al het onderhoud zelf doe en dat scheelt enorm in de kosten.
Groet, Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.