Citroën : Olie lekkage Xantia Break 1.8

Kan iemand mij verder helpen? Mijn Xantia heeft een behoorlijke olie lekkage, het lijkt erop of de lekkage vanachter het vliegwiel (motor-versnellingsbak) komt. Er is vooral lekkage als de motor loopt, in het begin niet zo erg, nu behoorlijk. De kleppendeksel-pakking heb ik vervangen, maar daar lag het (volgens citroën garage leek het erop of de olie daar wegkwam) niet aan. Is dit een probleem dat vaker voorkomt, heeft iemand ervaring(en) met dit probleem? Mocht het de oliekeerring zijn en de bak moet er achter weg, is dit te doen (zonder brug)?

Bas962

Geplaatst door Bas962 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Bas, aan het einde van de krukas achter het vliegwiel zit een oliekeerring die kan goed lekken. Als je die wil vervangen moet de versnellingsbak er af en de koppeling en het vliegwiel.

Bas962 (0), 18 jaar geleden

Acheraf blijkt, het was doordat alles onder de olie zat niet te zien, dat de lekkage door een lekke carterpanpakking kwam. Bovendien bleken een aantal (inbus)schroeven van het carter niet goed te zijn aangedraaid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Overig of stel zelf een nieuwe vraag.