Citroën C4 PICASSO: hogedruk brandstofpomp

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5FX, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 110

een vraag mbt de ( hogedruk) brandstofpomp, de auto is uitgelezen en de storing is gewist maar het volgende doet zich voor: schakelen van 1 naar 2 duurt af en toe lang. De toerenteller loopt op tot 3000/3500 tpm. Verder als je bij stoplicht weg rijd hapert de motor. Bij garage zeggen ze dat het aan de brandstofpomp zou kunnen liggen maar zal dan ook +/- € 700 gaan kosten. Ik schik hier wel van zeker omdat we de auto pas 3,5 maand hebben. Heeft iemand hier ook problemen mee gehad? Verder mbt de kosten, op internet ook een hogedruk brandstofpomp gevonden voor net geen €400. Is dan toch wel veel verschil. Helaas valt het brandstofsysteem niet onder de garantie....
bedankt Maurice

picasso16

Geplaatst door picasso16 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Volgens het consumentenrecht heb je bij aankoop recht op een goed product.
Gaat er iets binnen 6 maanden defect dan moet de verkoper bewijzen dat het jouw schuld is.
Kan hij dat niet, dan moet er kosteloos en zonder veel overlast gerepareerd worden (ook al heb je geen garantie).

Een hogedruk brandstofpomp is een essentieel onderdeel voor het goed functioneren van de motor, waarvan je mag verwachten dat het langer als 3 maanden na aankoop storingsvrij functioneerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.