Citroën Xantia: kachelradiateur vervangen?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600

Hallo wie kan mij helpen
Wie kan mij vertellen hoeveel uren je bezig bent met het vervangen van een kachelradiateur en moet dan het hele dashbaord eruit?
We hebben al een pil geprobeerd maar hij blijft lek terwijl hij bijna geen koelvloeistof verliest
Nu hebben we steeds verschillende antwoorden gekregen over hoe lang de reparatie gaat duren de een zegt 4 uurtjes en de andere een hele werkdag.
En ook de prijs is steeds anders vanaf 175 tot 450,-.
Wie kan mij helpen wat is een normale prijs en hoelang ben je hem dan kwijt
Alvast bedankt

jenet

Geplaatst door jenet (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

hoe het precies bij een xantia zit, durf ik zo niet te zeggen...maar bij het gros van de p.s.a modellen moet indd het gehele dashbord der uit voor een kachelradiateurtje, ik verwacht dat het bij een xantia niet anders is...

de werkduur, een monteur die dit vaker gedaan heeft , weet waar het daschbord vastzit en zal er iets sneller over doen...maar ga in eerste instantie maar eens van een uurtje of 4 a 5 uit...

kachelradiatuertje zit gemiddeld tusssen de 50 en 75,-...het werkloon maakt dit soort klussen prijzig..

van Beers (0) PRO, 16 jaar geleden

Bij een Xantia moet inderdaad het hele dashboard eruit. Alleen zo kan je er redelijk bij en kan je zien welk type er in zit (behr/Valeo). Een ervaren monteur doet er ongeveer 8 uur over.

Veel succes

maurits7573 (0), 16 jaar geleden

Ben je een beetje handig en heb je wat tijd, doe het dan zelf. Je moet inderdaad veel loshalen echter is het vervangen van de kachelradiateur niet moeilijk.

mcitr. (0), 16 jaar geleden

Trek er een weekend voor uit, niet gaan stressen, anders ga je andere dingen doen die ook geld kosten, gewoon alles op je dooie gemakkie loshalen, en weer netjes inbouwen. Is snel verdiend en geeft een goed gevoel als je klaar bent!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.