Citroën C5: Katalysatorstoring / storing uitlaatgas

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hoi!

Sinds enige tijd zie ik relematig 'storing uitlaatgas' en 'katalysatorstoring'. De auto schudt nogal stationair.
hij laat dit probleem voornamelijk op benzine zien!
Starten en wegrijden is bijna onmogelijk doordat 'ie bijna niet vooruit te krijgen is (blijft bijna op stationair toerental al pruttelend en hoestend/ploffend).
Meteen heb ik ook storing uitlaatgas en katalysatorstoring.
Na overschakelen op gas is 't probleem weg.

Als ik op 't lange eind naar bezine schakel loopt 'ie meteen weer op 3 cylinders. Wanneer ik DAN terugschakel naar gas blijft 'ie op 3 cylinders lopen (noodprogramma?). Alleen motor uit en weer aan verhelpt dit. Hij schakelt dan meteen naar gas en rijdt goed.

Gisteren naar de dealer geweest, uitgelezen (problemen met cyl. 1, P0400). Bobine even vervangen, maar dat loste niets op. Zelf nieuwe bougies geplaats, heeft ook niets geholpen.

Iemand suggesties?

Gr.
Marcel

wurf

Geplaatst door wurf (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

andreas08 (0) PRO, 17 jaar geleden

niet doorrijden dan wordt het probleem alleen maar erger weer terug naar dealer voor verder onderzoek en het zal wel p0300 zijn geweest mogelijk doordat hij op gas rijdt dat van een injector een van de afdichtings ringen is verdwenen of lekt misschien door terugslag vroeger gingen ook de inlaatspruitstukken wel eens kapot maar dan loopt hij hard stationair

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.