Citroën C5: ramen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8

ik heb een probleem met het linker raam.
als ik het raam wil sluiten, gaat hij gelijk weer een stukje open.
ik heb geprobeerd om opnieuw te initialiseren met de afstandbediening , maar dit lukt niet.

leoautosteyger

Geplaatst door leoautosteyger (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Grietje (0) PRO, 16 jaar geleden

Een (tijdelijke) oplossing kan zijn, de batterij een tijdje afkoppelen en dan de ruiten opnieuw inleren maar dat doe je wel niet met de afstandsbediening maar met de schakelaar van de ruiten.
Is de wagen nog in garantie vervang dan direkt de hele ruitmekaniek want het is een gekend probleem.

van Beers (0) PRO, 16 jaar geleden

De oplossing is het opnieuw inleren van de ramen.

Haal eerst de accu pool er 20 min. af en er dan weer op.

doe eerst het rechter achter raam helemaal naar beneden en houd de knop 20 sec lang vast en dan weer helemaal omhoog en hou deze dan ook 20 sec vast herhaal dit dan bij het linker achter raam en dan rechts voor en als laatste links voor.

als dit niet werkt dan is de raamschakelaar kapot

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

als het vorige niets oplevert dan is de oplossing om het motortje op een andere positie te monteren het langer vasthouden is om slijtage in te leren of het wat zwaarder gaan

Happy (0), 16 jaar geleden

beste allemaal, ik heb dit probleem niet mijn achterraam bleef tijdens het openen gewoon bovenin zitten en het meganiek ging wel omlaag.
kan ik de ruit weer vast zetten op een of andere manier. ik krijg het raam wel omlaag met de hand en heb gemerkt dat dit erg zwaar gaat.
kan ik dit smeren of moet dit op een andere manier worden opgelost, ik heb er toen het raam open was sileconespray ingespoten en toen ging hij wel makkelijk open en dicht.
maar het raam zit niet vast, kan ik dit zelf doen of niet.

Alvast bedankt voor de moeite,

Roland

c5pietje (0), 16 jaar geleden

heb dit ook een keer gehad er zit een meeneem pal in herruit mechan. deze was bij mij los geschoten duerpaneel eraf halen en je kunt er dan bij

Lainke (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=van Beers]De oplossing is het opnieuw inleren van de ramen.

Haal eerst de accu pool er 20 min. af en er dan weer op.

doe eerst het rechter achter raam helemaal naar beneden en houd de knop 20 sec lang vast en dan weer helemaal omhoog en hou deze dan ook 20 sec vast herhaal dit dan bij het linker achter raam en dan rechts voor en als laatste links voor.

als dit niet werkt dan is de raamschakelaar kapot[/quote]
Het opnieuw zakken van een raam heeft niets met de schakelaar te maken maar met de antiknelfuntie. Doordat een te hoge weerstand wordt waargenomen op de ruitmotor wordt het raam terug omlaag getrokken.

Je kan eens proberen in te leren na de ruitrubber goed te hebben behandeld met siliconen-spray en als dit niet werkt is de enige oplossing het complete mechanisme te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.