Citroën Xantia: kilometer en toerenteller weggevallen

Bouwjaar: 1998

Van mijn xantia 1.8 i break, bouwjaar '98, is eerst de toerenteller er mee opgehouden en gisteren ook de kilometerteller. weet iemand waar deze meters hun signaal vandaan krijgen of waar de sensoren zitten. dan kan ik ze doormeten om te kijken of het probleem daar zit of in de tellerunit zelf.

Met vriendelijke groet Hans

hans3986

Geplaatst door hans3986 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

alie289 (0) PRO, 19 jaar geleden

km teller sensor zit op de bak net boven de rechter aandrijfas
gaat regelmatig kapot meestal is er dan ook een zekering kapot
toerental signaal komt uit de injectie computer de sensor zit wel op de bak maar die werkt wel anders zou de auto niet lopen.
succes

hans4044 (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de informatie, ik ga zoeken, en laat weten wat het is geweest.

hans4044 (0), 19 jaar geleden

De toerenteller doet het weer, probleem zat in de tellerunit, de pootjes van het motortje maakte geen goed contact. de snelheidsmeter doet het nog niet, sensor uitgewisseld geen resultaat, vermoed een draadbreuk in de sensordraad.

Pieter19749091 (0), 19 jaar geleden

Maakten de pootjes van de snelheidsmeter wel goed contact, bij mijn 96-er Xantia was dit het geval, tijdje goed geweest en later, na totaal uitval, de sensor uitgewisseld. Ik heb nu (laat ik het afkloppen) al een half jaar geen last.

Bij mij valt na de koude start na 5 a 10 de TT helemaal weg. Ik ga nog weer de toerenteller zelf controleren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.