Citroën Xantia: km.teller verwijderen

Bouwjaar: 1998

ik heb hier een xantia van 98,hoe krijg ik de km teller er uit ik heb het schroefje waarmee hij vast zit al los hij kantelt wel maar wil er niet uit

theorutten

Geplaatst door theorutten (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

d-super (0), 19 jaar geleden

Het is aardig wat gesleutel maar zo moet het lukken:

accukabel losmaken, de min.

#de onder en bovenkap van stuurkolom eraf, eerst het boutje links-onder, dan het boutje midden-onder en dan de bovenkap loswippen, vervolgens het boutje rechts van de onderkap(deze moet je aan de bovenkant losdraaien ter hoogte van de ruitenwisserhendel, dit boutje zet de onderste kap vast terwijl de bovenste kap er op zijn plaats wordt gehouden door een plastic hoedje dat ook met dit boutje vastzit).

#afdekplaatje links van het stuur, dekseltje van het zekeringenkastje openen en aan de bovenkant 1 boutje losdraaien, dan een tweede boutje (die je nu kan zien omdat de stuurkolomkappen eraf zijn) links van de kolom losdraaien en het afdekplaatje wegnemen(wippen), afhankelijk van het type zitten hier wel of niet schakelaars in!.

#dan de langwerpige afdekplaat onder het instrumentenpaneel (zit met 3 boutjes vast), als je het afdekplaatje van hierboven niet losmaakt dan zie je het derde boutje niet), aan de rechterkant zit deze plaat geklemd in het gedeelte van waar de schakelaars inzitten, dit gedeelte kan blijven zitten, de afdekplaat voorzichtig lostrekken.

#het instrumentenpaneel zit met een boutje boven (in een lip) en met twee onder vast, losmaken en het paneel naar voren trekken, het is handig om de lip met een schroevendraaier een weinig naar beneden te drukken en dan het paneel met een kantelende beweging naar voren te draaien.

theorutten (0) PRO, 19 jaar geleden

ik heb de teller er juist uitgehaald volgens jou perfekte beschrijving,dank u voor de goede hulp

reneke9598 (0), 19 jaar geleden

Kan ik deze beschrijving ook gebruiken voor mijn Xsara?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.