Citroën Berlingo: Kleppen stellen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: dw8

Het is hier al vaker gemeld dat het slechte starten in de koude maanden bij de Berlingo een klep probleem kan zijn.
Ik wil dat controleren en als de inlaat kleppen te strak staan die gelijk te verhelpen door de kleppen te stellen.
Het is een lastige klus lees ik .( heb wel wat ervaring met sleutelen )
Is er iemand die een werkwijze of protocol heeft om dit uit te voeren.

Wim Sonders

gian37

Geplaatst door gian37 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Apache (0) PRO, 9 jaar geleden

Ter informatie het betreft hier klepstelplaatjes je hebt klepstelplaatjes nodig van alle maten zowel dunne als dikke plaatjes. Je dient diverse keren de nokkenas en distributieriem te demonteren en weer te monteren om de klepspelling te meten en e.v.t aan te passen.

waardes klepspeling :
Inlaat 15mm
uitlaat 30mm


Klepdeksel demonteren zodat je de klepspeling kan opmeten en gelijk de waardes kan opschrijven. Als ze allemaal zijn opgemeten kan de distributieriem er af plus de vacuümpomp, en kan nokkenas gedemonteerd worden waarna je de klepstoters kan demonteren en dan de plaatje kan opmeten die onder de klepstoters zitten. Schrijf de waardes van de oude en nieuwe plaatjes op. Daarna de nieuwe plaatjes monteren en alles weer dichtbouwen, behalve de klepdeksel en alles weer opmeten en zo nodig aanpassen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.