Citroën Saxo: klikken van relais door aan het stuur te draaien

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Onze saxo maakt de laatste tijd wat lawaai. Als je afdraait dan hoor je het klikken van de relais zoals bij het aanzetten van je knipperlicht. De hendel van knipperlicht wordt niet aangeraakt op dat moment. Soms 10x na elkaar soms totaal niet. Waar kan dit aan liggen? Relais defect? of de hendel die ergens een storing heeft? bekabeling in stuurkolom?

iemand die dit probleem gehad heeft. Als je de hendel bedient werken de knipperlichten perfect. Bij het klikken tijdens het sturen denk ik niet dat de knipperlichten branden.

bedankt

dafke_307

Geplaatst door dafke_307 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JOHN5671 (0) PRO, 15 jaar geleden

waarschijnlijk de RAW/lichtschakelaar,deze gaan regelmatig kapot , maken een rattel geluid, soms wat rook van de verbrandende contactjes.
Nieuwe schakelaar is de oplossing.
Is te controleren door de schakelaar een" beetje" aan te zetten naar RAW links.

dafke_307 (0), 15 jaar geleden

een verbrande geur is er niet. Ik had zoiets gedacht. Als je aan het stuur draait lijkt het erop dat de hendel binnenin meedraaid en daardoor de relais bediend die je dan hoort klikken. Dus zo een nieuwe hendel en prob zou moeten opgelost zijn. Wat kost dit nieuw bij de dealer?

bedankt voor de info.

306 cabrio (0) PRO, 15 jaar geleden

ca € 100,00 excl. montage (niet veel werk)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.