Citroën Ax: koelingsproblemen ax

Bouwjaar: 1992

hallo,
ik heb problemen met mijn ax (1.1 tge bj 92), de motor word namelijk niet meer gekoeld en gaat op gegeven moment koken.
ik heb het idee dat mijn koelvin niet meer aanslaat,
als ik de auto een tijdje stationair laat draaien, begint deze te koken en spuit het koelvloeisof uit de vulopenening.
kan iemand mij uitleggen hoe ik dit kan testen en wat eventueel nog andere oorzaken zouden kunnen zijn?

dupl-u-21487-5dd1497f4f19d+sharief

Geplaatst door dupl-u-21487-5dd1497f4f19d+sharief (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cms (0), 18 jaar geleden

Bij de radiator zit het thermokontakt ingeschroefd. Hier zit een stekker aan met hoogstwaarschijnlijk 2 draden. Met een stuk draad de kontakten in de stekker doorverbinden ;hierna het kontakt aanzetten( niet starten).Nu moet de koelventilator gaan draaien. In dat geval is jouw thermokontakt stuk. Vervangen bij koude motor! Indien de koelventilator niet draait na doorverbinden,heb je een probleem met de stroomvoorziening( plus en/of massa), of de koelventilator. Haal de stekker in de kabelboom naar de koelventilator los, zet het kontakt aan en controleer m.b.v. een lampje of je spanning hebt op 1 v.d kabels.Indien zo,massa controleren (zit volgens mij een massa knooppunt rechts van de radiator op de frontplaat;stekkers controleren).Hopelijk heb je hier iets aan. Succes!

dupl-u-21487-5dd1497f4f19d+sharief (0), 18 jaar geleden

bedankt voor je reactie, ik heb de stekker doorverbonden en de fan sloeg niet aan, moet ik nu dan de stekker controleren te midden van de fan, of is het ook mogelijk dat de thermostaat zijn werk niet meer doet?, alvast bedankt.

cms (0), 18 jaar geleden

Indien je de stekker doorverbonden hebt met het kontakt aan en de koelventilator werkt niet, dan heb je een probleem met de stroomvoorziening, of slechte kabels/stekkers, of een defecte koelventilatormotor.Ter correctie moet ik vermelden dat je met kontakt aan een plus moet hebben op 1 v.d. draden aan het thermokontakt.Is dit niet het geval,controleer dan de zekering(als eerste contr.).Hierna het relais t.h.v. het handschoenenvak, en evt. dekabel(s) en stekkerverbindingen.De andere draad v.h. thermokontakt gaat naar je koelmotor; de andere draad v.d. koelmotor gaat naar massa.Trouwens, je koeling moet bij doorverbinden v.h. thermokontakt altijd werken, dus ook met een defecte thermostaat.Groet,S.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.