Citroën Saxo: konstante stroom

Bouwjaar: 1999

Voor het aansluiten van een andere radio heb ik een konstante stroomdraad nodig. Weet iemand zo te vertellen welke kleur deze in de saxo 1.1i uit '99 heeft?

Bakkie

Geplaatst door Bakkie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zit de bedrading er nog origineel in met 2 platte stekkers? elke platte stekker heeft 8 aansluit mogelijkheden.

Als dat zo is; simpelweg naar de automaterialenzaak gaan en een ISO kabel die behoort tussen de originele bedrading van de Saxo en de radiostekkers.

Niets knippen en verbinden, originele stekers blijven netjes overal aanzitten en geen kans op aansluitfouten.

Bakkie (0), 18 jaar geleden

Klopt is aanwezig. Sterker nog. kan gewoon in de radio gestoken worden. Toch gaat de radio uit zodra het contact uit is. Tevens verliest hij alle instellingen weer. Dus geen constante stroomdraad maar een die via het contact loopt. Ben bang dat ik toch een draad moet trekken.

kalejanus (0), 18 jaar geleden

nee er zit altijd een constante stroomdraad en een over contact aleen bij somige radio's moet je die 2 omwisselen
je hebt vaak een geele en een rode draad tussen je radio en de stekker, moet je die omdraaien dan is het probleem over
en anders ff met je spanningszoeker de constante plus en de plus over contact opzoeken en die omwisselen

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

KLopt op zich wel Jan, maar meestal betreft dat de contact+ en de continu+. Wat je dan krijgt is dat je elke keer de zenders opnieuw moet instellen.

In dit geval vraag ik me af of de radio zelf nog goed werkt. Kan je toevallig een andere proberen op de originele bedrading? En de iso stekker is 100% zeker de juiste voor jouw type radio?

Constant stroom is in principe rood volgens mij.

Bakkie (0), 18 jaar geleden

Alvast bedankt voor de informatie. Ik ga van de week weer kijken. De auto is op dit moment weg. Zodra ik het gevonden heb laat ik het weten. Thanks.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.