Citroën Saxo: rem trommel

Bouwjaar: 2000

mijn remkabel zat klemgepitst en hiermee bleef mijn rem slepen en wil nu nieuwe remkabbels zetten en zit met een probleem ,ik krijg de trommels er niet van af ik heb dus de band eraf gehaald en die moer van 32 mm
los geschroeft en deze verwijdert, ook heb ik al met een hamer erop geslagen en met een schroevendraaier nadien de koevoet geprobeerd om die trommel eraf te krijgen maar te vergeefs.
is er meschien nog een vijligheids klep die je er af moet halen maar die je niet goed kunt opspeuren, of moet ik mijn rem kabel eerst losmaken of wat moet ik doen ik ken wel een beetje van auto ik ben alleen staande moeder en wil dit zelf oplossen.van wege geld gebrek. is er iemand die mij hiermee kan helpen ik heb vroeger met een andere auto ook al eens de trommels er af gehaald en dit zonder probleem.

bientje

Geplaatst door bientje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

scorpiov610809 (0), 18 jaar geleden

misschien een stomme opmerking maar staat de handrem er niet op,of komt de rem niet ver genoeg vrij?

grt jan

bientje (0), 18 jaar geleden

de rem is wel vergenoeg vrij wand de tromels draaien, maar de trommels komen er niet van af dat is het probleem (ze draaid maar krijg ze er niet uit gehaald de tromels)

scorpiov610809 (0), 18 jaar geleden

kabel eraf voor de zekerheid ,maar dat zal je inmiddels wel al gedaan hebben denk ik?

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

waarschijnlijk blijven de remschoenen gangen achter een slijtrand in de trommel. Als je remmen lang of flink hebben aangelopen dan zijn de voeringen toch al wel verbrand of verglaasd en is de kans heel groot dat er andere remschoenen opmoeten.

Voorzichtig een schroevendraaier achter je trommel zetten aan weerszijden en zo gaan wrikken. Met een beetje geluk trek je de trommel zo over het randje heen.

Vergeet bij het monteren niet je stelmechaniek terug te stellen anders past het er ook niet meer op (zeker niet bij nieuwe remschoenen).

Beunhaas (520) PRO, 18 jaar geleden

Wiel er weer op met 2 bouten en wrikken/draaien, komt altijd los

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

juist Kees, heel slim.. die was ik ff vergeten!

bientje (0), 18 jaar geleden

ik heb ze maar naar de garage gebracht niks hielp veel te lang gewacht en ik zal ze moeten vervangen denk ik als de garagist het niet opgelost krijgt
alvast bedankt voor al jullie moeite & goede raad.
groetjes sabine

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

ok, jammer.. maar goed.. dan rij je zo wel weer lekker rond!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.