Citroën Visa 11RE: lekkage aandrijfas

Bouwjaar: 1985

De aandrijfassen zijn onlangs los geweest. Sinds die tijd lekt er veel olie tijdens het rijden, waarschijnlijk dus via de aandrijfassen. Klopt het dat de aandrijfaskeeringen gevoelig zijn bij hermontage? Zijn deze simpel te vervangen? Zo ja, hoe? Lijkt me principieel hetzelfde als bij BX en 205 oude type motor (achterover gekanteld)?

Pluriel

Geplaatst door Pluriel (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Visa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Beunhaas (510) PRO, 19 jaar geleden

Mijn ervaring is dat als je voorzichtig te werk gaat ,de keerringen niet hoeft te vervangen, ik heb bij mijn BX en 306 geen lekkage gehad, in jouw geval is het kennelijk niet goed gegaan, vervangen is niet moeilijk, montagevoorschrift wordt meegeleverd met een nieuwe

Pluriel (0), 19 jaar geleden

Montagevoorschrift heb ik niet gezien (ook nog nooit gehad bij onderdelen). Dus iemand met uitleg? De Haynes is er karig over.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Visa of stel zelf een nieuwe vraag.