Citroën Citroen Xsara Picasso 2.0 HDI: lichtje handrem

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Mijn vader heeft sinds enkele weken het volgende probleem. Zeer regelmatig knippert het (rode) lampje van de handrem in het dashboard. De ene rit doet ie het even niet de andere rit weer bijna continue. Even de handrem omhoog en omlaag doen biedt geen soelaas. M'n vader is er al 2x voor naar de garage geweest waar men 2 x olie bij heeft gevuld. Men suggereerde dat het mogelijk de sensor zou kunnen zijn. De handrem functioneert overigens wel naar behoren.

Kunnen wij hier nog 2 maanden mee doorrijden (tot de apk+grote beurt) als het de sensor is? Is het een dure reparatie? En is het zeker weten de sensor? Zijn er nog andere dingen die ik kan proberen om het probleem op te lossen (ben geen echte sleutelaar/electronicus).

Alvast bedankt voor uw reactie!


Mvg,
Jeroen

jvandewaterlaat

Geplaatst door jvandewaterlaat (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Er zit idd een schakelaartje bij de handremhendel, deze gaan wel vaker kapot, soms als je de hendel ff aandrukt of iets heen en weer doet gaat het controle lampje uit. Als het aan deze sensor ligt is het natuurlijk niet zo erg...

Waarom hebben ze 2x olie bijgevuld dan?????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.