Citroën xantiaII 1.9 td break: meter temp water

Bouwjaar: 1999

Ik heb deze auto voor de eerste keer in onderhoud. klant beweert dat de watertemperatuur soms oploopt. inderdaad: hij meet correct, maar van zodra je grote stroomverbruikers opzet (achterruitverwarming, airco, ...)gaat de wijzer omhoog. Zet je alles af, dan zakt de meter direct weer naar de normale waarde. Ik kan nu gaan beginnen met de sensor te vervangen etc, maar kent iemand dit probleem?

arnaud645

Geplaatst door arnaud645 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat bedoel je met oplopen? 100°C is niet abnormaal als de wagen stationair draait. Als de airco op staat draaien de koelventilatoren toch op eerste snelheid, of niet ?

arnaud645 (0), 19 jaar geleden

Ja gova dat weet ik, is ook normaal. wat ik bedoel is denk ik ergens eletrische storing. bijvoorbeeld temp staat op 82°, en blijft constant zo tijdens het rijden. maar schakel je een stroomverbruiker in (achteruitverwarming etc) dat gaat hij enkele graden hoger staan, zet je de lichten op komen er nog enkele graden bij, enzovoort. zet je alles uit, dan zakt-ie direcht terug naar 82°. Moet ergens iets electrisch zijn.
weet iemand wat? ervaring mee? Je kan natuurlijk de temeratuurgever gaan verwisselen etc, maar graag eerst een reactie van collega's die fenomeen kennen...

arnaud645 (0), 19 jaar geleden

probleem is opgelost; massa-aansluiting van motorblok schoongemaakt, en lijkt nu correct te meten.
tks

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.