Citroën xantia 1.8i: stuurhuishoes

Bouwjaar: 1993

Hallo,

Ik ben bezig om bij een xantia 1.8i uit 93 een rechter stuurhuishoes te vervangen en nu loop ik tegen een probleempje aan.Namelijk, hoe krijg je die ring met tapeind eraf waar de spoorstang aanvast zit.Zolang deze erop zit kan ik de hoes er niet op of af schuiven.De stuurcilinder die aan het tapeind zit heb ik al los.Moet je die ring met spoorstang er soms afdraaien ofzo.Ik heb het nog niet geprobeert omdat ik niets wil afbreken.

Groeten Art.

Arthur708

Geplaatst door Arthur708 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

c2vts (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi daar. Je moet eerst de spoorstang van de huis los draaien met een grote waterpomptang of iets derdelijks. moet je wel eerst het hoesje los tikken met een schroevendraaier. Dan los draaien. Stuurstang wegpakken. Die ring wat je zei, die zit conisch of in ieder ge val er op geschoven over de as van het stuurhuis. Kan soms erg vast zitten. Gebruik een goeie poulietrekker. Eventueel de ring goed warm stoken. Succus.

BJ1283 (0) PRO, 19 jaar geleden

Gewoon een universele rekbare hoes gebruiken en die over de pen heentrekken scheelt veel werk. De originele hoes wil niet op deze manier.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.