Citroën Saxo: Montagerichting remblokken

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1527

Ik zie bij verscheidene Saxo's dat de remblokken op verschillende manieren (richtingen) zijn gemonteerd. Soms met de beide uitsparingen voor slijtage-indicatoren naar boven, soms naar beneden, en regelmatig ook eentje naar boven, de andere naar beneden (en dit dan zowel binnen als buitenzijde.
Er moet toch een correcte, voorgeschreven manier zijn? Welke?
Het gaat hier over het Bendix type, met het L-vormige klemplaatje bovenaan.

LOMAX

Geplaatst door LOMAX (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

LOMAX (0), 12 jaar geleden

Ben er dan maar zelf uit geraakt: binnenste blokjes indicator naar boven, buitenste blokjes naar beneden. Op een Tsjechische site gevonden!

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

zo je zoekt het wel ver weg, maar dan weet je het ook (wat je ver haalt is lekker)
gr

LOMAX (0), 12 jaar geleden

In 'die landen ginderachter' stellen auteursrechten niet zo erg veel voor, Rusland is daarom een download-paradijs voor workshop-manuals. Maar ik vind Problemcar soms toch iets handiger, hier heb ik geen vertaalprogramma nodig ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.