Citroën Berlingo 2004: Motor start niet meer

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 55

Beste
Heb recent motor van mijn berlingo 1900 diesel vervangen maar nu start deze niet meer start wel als ik startpilot erin spuit zou dit mss met de dieselpomp kunnen te maken hebben dat deze de sleutel niet herkend

Simo77

Geplaatst door Simo77 (0) , lid sinds 4 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (2980) PRO, 4 maanden geleden

Draai eens een verstuiverleiding los en start de auto , als er geen diesel komt weet je waar je moet zoeken.
Brandstofdruk of geen vrijgave in de pomp.

harry4203 (1065) PRO, 4 maanden geleden

Als ie met startpiloot aan de gang is, blijft ie dan gewoon goed lopen? dan zit het iig niet in de startonderbreker. Je zegt, recent motor gewisseld, heeft ie t wel even goed gedaan dan, of is dit direct na montage van de andere motor gekomen?

    Nee blijft dan niet goed lopen valt dan terug uit en en is na het wisselen van de motor dat het probleem er is - Simo77 (0), 4 maanden geleden

kaleido 1 (2980) PRO, 4 maanden geleden

Denk dat electronika van motor niet communiceerd met de auto.

    En hoe kan ik dit oplossen - Simo77 (0), 4 maanden geleden

harry4203 (1065) PRO, 4 maanden geleden

Waren de 2 motoren identiek, qua motorcode? volgensmij moeten deze motoren gewoon lopen, startonderbreker zit enkel in de ecu, en de electronica op de pomp is niet autospecifiek.

    Ja zijn dezelfde motors ze zeggen da het door een magneet klep of zo iets komt wat in pomp zit kan dit? - Simo77 (0), 4 maanden geleden

harry4203 (1065) PRO, 4 maanden geleden

Dat kan, maar dan heeft de motor waarschijnlijk een behoorlijke tijd stil gelegen. Makkelijkste is oude pomp overzetten denk ik. je kunt de magneetklep vervangen door een (universeel) ventiel welke je dan een contactplus geeft, maar dat ventiel uitbouwen op de auto is geen pretje. (jemoet dan een stuk van de pomp wegslijpen om bij het veniel te komen.)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php