Citroën Berlingo: niet aanslaan na vervangen koppeling en bak

Bouwjaar: 2000, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo,

Gisteren aan een berlingo 1.6 16v (benzine) begonnen. Deze zou de koppeling en bak kapot hebben. Nu kreeg ik de auto afgeleverd met de versnellingsbak en koppeling al gedemonteerd. Had een garage al gedaan.Nadat ik de koppelingsset vervangen heb en een andere versnellingsbak gemonteerd wil de berlingo niet meer starten. Ik hoor geen brandstofpomp en hij krijgt ook geen vonk. Alle kabels en stekkers zitten juist aangesloten. Kan dit aan de bdp sensor liggen?

Mvg . Dennis

Dennism29

Geplaatst door Dennism29 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Gaat het motorcontrolelampje (foutlampje) wel branden bij contact aan? Zo nee, verdenking van geen voeding op de ecu.
Meet bij een injector. Bij contact aan moet minstens 1 van de aansluitingen 12 volt (accuspanning) zijn.
Meet bij een sensor. B.v. Koelvloeistof temperatuur, Inlaatlucht temperatuur, map sensor, gasklep sensor.
In de losgenomen stekker moet bij contact aan 5 volt aanwezig zijn.

Dennism29 (0), 8 jaar geleden

Geen motorlampje,ook geen lampje van sleutel. Ik heb geen vonk.maar net met startpiloot geprobeerd en dan lijkt hij aan te willen slaan zonder dat de bobinereel op de bougie's aangesloten zit.
De versnellingsbak en koppeling zijn alleen vernieuwd en nou start hij ineens niet meer. Dubbelrelais vd brandstofpomp ook al verwisseld maar relais klikt niet. Brandstofpomp hoor ik ook niet lopen. Wel als ik er direct 12 volt op zet.

Dennism29 (0), 8 jaar geleden

Na controle van de ecu bleek dat er 1 pinnetje verbogen was. Nadat ik deze voorzichtig heb recht gebogen gaat motorstoringslampje wel branden maar niet uit te lezen met de launch. Zo maar eens met de snapp on proberen. En weer meten. Net had ik met contact aan geen spanning op injector. Misschien nu wel want ik hoor gasklep nu en iets zoemen.

Dennism29 (0), 8 jaar geleden

Probleem verholpen. Ik heb de kabels vd botsknop overbrugt en hij starte meteen. Daarna de knop weer normaal aangesloten en tot nu toe is het probleem verholpen. Bedankt voor de reactie Oldford.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.