Citroën BX Diesel: NIEUWE koppeling nu 2e versnelling moeilijk

Bouwjaar: 1992

Hallo, ik heb in mijn BX diesel gisteren een nieuwe koppeling erin laten zetten. Bijna alle problemen en geluiden zijn nu weg, echter de 2e versnelling gaat nu zeer moeielijk. Af en toe krijg ik m er haast niet in. Als de hele boel warm is gaat het wel steeds beter. Er is ook nieuwe versnellingsbak olie ingekomen. De platen zijn ook gecentraliseerd doormiddel van zo'n blauw ding wat bij de koppeling set wordt geleverd. Bij het inbouwen is wel zo'n goudkleurige stang waar een van de schakelstangen op wordt gezet eerst onder de stuurhuis gekomen daarna erbovenop gekomen. Zou het kunnen zij dat die iets is gebogen is?

Er is normale versnellingbak olie in gekomen.80W90. bijna 2 liter.

Als ik stil sta dan gaat die wel goed in de tweede, het is echt als ik rij op schakel naar 3 maar ook terug schakel naar de 2. Vroeger kraakte de achteruit. Dat is nu weg. Voor de koppeling had ik er geen last van.
Je hoort geen rare geluiden zoals griiieeesszzzzjjj (alsof de versnellingsbak naar de klote is). Gaat er gewoon heel moeilijk in.

Graag een verklaring waar dit aan kan liggen.
Alvast bedankt.

Hop

Geplaatst door Hop (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

PBleeker (0), 20 jaar geleden

Zal zeer waarschijnlijk liggen aan de schakelstang , zal niet goed afgesteld zijn.

Hop (0), 20 jaar geleden

Hallo, ik heb vandaag de olie nogmaals vervangen. deze keer door 75W 80. Schakelt nu veel soepeler. Ik heb vanochtend gemerkt dat ik m bij na helemaal niet in de 2 kreeg. Ik dacht meteen aan de olie. Nu schakelt die koud veel beter en warm ook. Ik ga ook proberen om de schakelstangen wat beter af te stellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.