Citroën C8: PDC storing

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3FZ, Motorinhoud (cc): 2300, Vermogen (kw): 116

Ik heb Google en pc al nagezocht, maar kan niks zinvols vinden. Mijn pdc achter doet het niet meer, wat inhoud, bij het inschakelen van de achteruit hoor je eerst 1sec de normale piep van het inschakelen van de pdc, maar daarna gaat hij naar een andere toon, en piept ong 5 sec. Daarna is (en blijft) het stil, (tot dat je boem, krak, kletter hoort) even belangrijk te weten! De slang van de ruitensproeier achter is er om de een of andere onduidelijke reden afgeweest binnen in thv de pdc module, dus bij het sproeien spuugde hij heerlijk in m'n auto, over de kabels stekkers enz. Dit heb ik allemaal na gekeken en was gelukkig netjes, ook de pdc module zelf open gemaakt, die zag er echt als nieuw uit, geen verbrande printplaat sporen, en geen oxidatie, iedem stekkers. Ook de 2 buitenste sensorstekkers na gekeken, en was ook brand schoon, middelste zal ik nog nakijken, maar vermoed ook schoon. Iemand nog andere idee wat er mis kan zijn?
Krijg geen melding op de BC zo als ik bij anderen die soortgelijke storing hadden wel kregen. Aanhanger uitschakeling heeft hij (helaas) niet, dus daar zit het niet in.

MJS

Geplaatst door MJS (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Citrogek (0) PRO, 7 jaar geleden

Niet gewoon 1 sensor stuk? Waardoor hij het complete systeem achter uitgeschakeld? En wat bedoel je met fout op de boord computer? Heb je hem uitgelezen?

MJS (0), 7 jaar geleden

Nee, nog niet uitgelezen. Ik bedoel op de boordcomputer auto display?
Gaan deze sensoren ook stuk zonder dat je er iets aan ziet?
Is de pdc überhaupt uit te lezen met lexia (oid)?

andreas08 (0) PRO, 7 jaar geleden

begin bij het begin en ga eerst uitlezen zodat je exact weet waar het probleem zich bevindt
daarna is de vraag is het onderdeel defect bedrading etc.

gokken kan je ook in casino of op internet

MJS (0), 6 jaar geleden

1 sensor is defect, uitgelezen, midden rechts massaondebreking/kortsluiting. De betreffende sensor naar andere positie gezet (links binnen) en wederom uitgelezen, storing was "mee verhuist" dus absoluut sensor defect.
Nu op zoek naar een alternatief, daar Citroën er €100.- voor vraagt, ondanks de korting die ik beroepsmatig krijg!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C8 of stel zelf een nieuwe vraag.