Citroën Xsara PIcasso LPG G3: problemen met AG verdamper LPG G3

Bouwjaar: 2001

Sinds een klein jaar heb ik een gebruikte Xsara Picasso uit 2001.
Deze is uitgerust met een LPG installatie van AG. Hierin zit een probleem. Hij loopt zeer onregelmatig, als ik na terugschakelen in lage toeren weer wil optrekken. Al enkele malen bij een LPG inbouwer geweest, injectoren vervangen. Veel kosten gemaakt maar nog niet opgelost. Nu is blijkbaar het membraam van de verdamper gescheurd en zegt men dat dit membraam niet meer door AG wordt geleverd. Wie heeft nog onderdelen hiervan? Type AG SGI, nr op deksel gegraveerd; 60874 4 32 ?

Wie helpt mij aan membraam of ruilverdamper?

Bvd Jan

janimk

Geplaatst door janimk (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

bmm (0), 18 jaar geleden

Weet je of men de scheur heeft geconstateerd omdat de verdamper is opengemaakt of heeft men het vermoeden dat er een scheur is? En stel dat er een scheur in het membraam is wil je de reparatie dan zelf uitvoeren?

janimk (0), 18 jaar geleden

Zover ik weet is de verdamper niet gedemonteerd en heeft men het afgeleid uit de gedragingen van de LPG installatie. Ik wil en kan de reparatie niet zelf uitvoeren. Navraag bij AG heeft mij inmiddels geleerd dat men inderdaad geen los membraam kan leveren. Men zegt dat dit te maken heeft met de moeilijke instelling van de verdamper, en de gevolgen hiervan op de uitstoot van de motor. Heeft u een andere oplossing/suggestie?

bmm (0), 18 jaar geleden

Een scheur in het membraam is vrijwel uitgesloten. Niet in de trap van de hoge druk en ook niet in die van de lage. Vermoedelijk lekt een van de beide klepjes die aan het membraam verbonden is. Dat kan komen omdat er vuil tussen de klep en de klepzitting is gekomen of omdat het kleprubbertje is "versleten". De motor krijgt teveel gas waardoor hij onregelmatig gaat lopen of afslaat en niet meer op gas aan de praat te krijgen is. In dat geval probeer ik het kleprubbertje om te keren. Als dat kan tenminste. De AG SGI verdamper heb ik niet. Maar aan deze suggestie heb je niets als je niet zelf sleutelt. Zit niet veel anders op, denk ik, dan een nieuwe verdamper kopen. 304.30 euro ex btw zie ik op internet. Vraag de oude terug en draai hem open. Kun je veel van leren.

janimk (0), 18 jaar geleden

in ieder geval bedankt voor het meedenken.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

als dit een SGI systeem is, laat dan de druksensor op de verdamper eens controleren of de druk wegvalt. Kan gemeten worden met computertje op gas installatie bij specialist. Heb dit probleem ook gehad met Peugeot EW7 motor met SGI LPG

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.