Citroën Xsara: radiatorventilator niet te verwijderen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 i

Mijn xsara heeft een ventilator huis met twee ventilatoren. Een daarvan loopt aan en moet vervangen worden (waarschijnlijk motortje stuk). De ventilator zit in het midden via een lipje dat over een palletje heen is geschoven vast in het ventilatorhuis. Dit lipje/palletje systeem zit aan de voorkant van de ventilator. Naar mijn idee moet ik dat lipje verwijderen met een schroevendraaier en kan ik de fan er zo afschuiven. Als ik dat doe is er nog geen beweging in de fan te krijgen. Zit muurvast (hij draait nog wel). Hoe is er ook aan trek.... Hij komt niet los. Doe ik iets verkeerd??? Nog harder trekken??
Hij moet er af...

Groet,

Rogier

Stappers

Geplaatst door Stappers (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

om het motortje te vervangen zitten er 3 moertjes aan de zijde van de radiateur en deze moet je losdraaien daarna kan je het motortje met fan lostrekken van de behuizing hij zit dan nog vast aan het stekkerblok

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.