Citroën Xantia: rem druk

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi

ik heb hier een xantia met het volgende probleem geen remdruk bij de eerste keer remmen als de auto een tijd heeft stil gestaan

remsysteem is al een aantal keren ontlucht
systeem is al eens door gespoeld met reinigings olie
de voorraad bol is 35 bar hoor 62 te zijn dus is ook niet echt het probleem

heeft iemand dit al eens gehad?

ik denk aan druk regel ventiel

ywcit

Geplaatst door ywcit (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

GOVA (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij een Xantia of Xm mag je nooit vertrekken wanneer de "STOP" lamp brandt. Wanneer deze lamp dooft (+- 100 bar) is het systeem bijna op druk en mag je pas vertrekken. Dit moet je altijd tegen de eigenaar vertellen, anders komt hij vroeg of laat eens voor verrassingen te staat. Wanneer de bollen minder druk bevatten, zal de lamp langer branden alvorens te doven, toch logisch. Je moet toch meer olie in een bol van 35 bar pompen dan in ene van 62 bar om 62 bar te bereiken. De hogedrukregelaar werkt trouwens rond de 150 bar. Meer olie is meer tijd.

ywcit (0) PRO, 15 jaar geleden

had ik er even bij moeten melden ja het stop lampje is dan al uit.
dus zou het systeem naar behoren moeten werken. toch?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.