Citroën Jumper 2005: Slaat niet aan

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2.0 HDi DW10TD, Motorinhoud (cc): 2000

Hallo,
We zijn bezig met een Jumper. Staat ruim een jaar stil. De opvoerpomp in de tank was stuk. Die hebben we vervangen, nu krijgt ie wel diesel, maar slaat nog steeds niet aan. We hebben er een andere BDP sensor op gehad, daar veranderde het niet van. Wat is een nu een logische volgende stap? Wat zullen we nu moeten checken? Startmotor draait goed, maar hij geeft geen enkele sjoege,

Update: als ik remmenreiniger in de inlaat spuit, kan ik hem laten draaien. Het lijkt erop dat geen diesel krijgt vanaf de hogedrukpomp... wat zou ik nu kunnen proberen?

Groet,
Bert

Treb

Geplaatst door Treb , lid sinds 14 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Kijken wat de druk is die de hogedrukpomp levert en of hij überhaupt druk levert .

Treb, 1 maand geleden

Dank je wel. Dat gaat de volgende stap worden. Maar dan ben ik apparatuur nodig neem ik aan? Of is er een methode of truc om dit zonder speciaal gereedschap te controleren of hij Überhaupt druk levert?

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Kijken of er druk staat bij de injectoren, heb je trouwens wel gecontroleerd of de injectoren aangestuurd worden ?

Treb, 1 maand geleden

Goeie tip. Die stroomtoevoer lijkt me niet helemaal lekker. Ik meet op de stekker: de ene pool 0,36V en op de ander 0,28V. De weerstand lijkt wel goed. Gaat de aansturing nog via één of ander relais of komt ie rechtstreeks van de BSI vraag ik me nu af. Het is een hele puzzel :-)

Treb, 1 maand geleden

Voorlopig ligt het stil, we hebben de bus weer even aan de kant geschoven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumper of stel zelf een nieuwe vraag.