Citroën Xsara: Slecht lopen / afslaan

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 (kfx)

Auto slaat koud gelijk aan. Loopt vervolgens 10 sec goed maar begint dan in te houden om vervolgens af te slaan. Hij verzuipt dan. Geef je iets gas dan sputtert ie nog even maar na ongeveer 1500 toeren loopt ie gewoon goed. Na een minuut of 5 verdwijnt de klacht (als ie warm is).
Hij is uitgelezen maar geeft geen storingen. Bougies zijn vervangen, bobine uitgewisseld, MAP sensor uitgewisseld, temp sensor weerstanden gemeten (ook goed), stappenmotor gereinigd en kleppen zijn gesteld maar de klacht blijft.
Iemand nog een goed idee?

El Xantia

Geplaatst door El Xantia (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

Kun je via meetwaarden de temp. spanning ook aflezen tijdens het slecht lopen en afslaan? Was toch even met een nieuwe sensor begonnen

wolfgj (0) PRO, 17 jaar geleden

vacuumslang van de mapsensor al gereinigd blijft wel eens olie in staan

El Xantia (0) PRO, 17 jaar geleden

Ha die René.Mischien inderdaad beter om voor die paar euro een nieuwe temp.sensor te halen alhoewel we hem gedemonteerd hebben en bij verschillende temp gaf hij de juiste weerstand.
Geloof niet dat eventuele olie in het vacuumslangetje de oorzaak kan zijn want dan zou ie warm en/of op toeren ook in moeten gaan houden. Maar goed; alle tips zijn welkom en ik ga het morgenochtend zeker even controlleren. Alvast bedankt mannen.

El Xantia (0) PRO, 17 jaar geleden

Probleem opgelost. Gaskleppositie sensor was de boosdoener.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.