Citroën Bx: speling op linker achter arm door versleten bus

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

hallo gister terug gekomen van de apk met mijn ouwetje. dit jaar een behoorlijk probleem als ik het goed begrepen heb. zoals je in het onderwerp al ziet, een speling op de linker achterarm. ik kreeg al de tip om de complete arm om te zetten met een revisie of sloop onderdeel, omdat de oude bus eruit geperst moet worden en je van het een in het andere probleem komt met het demonteren en het plaatsen van de nieuwe bus. heeft iemand suggesties en tips om deze reparatie zelf uit te kunnen voeren zonder al te hogen kosten. om de auto nu naar de sloop te brengen is eigenlijk zonde, er staan maar weinig kilometers op en heeft voor de rest eigenlijk geen bijzonderheden.

jef74

Geplaatst door jef74 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (140) PRO, 14 jaar geleden

Meestal zijn de draagarmlagers dan uitgelopen. Kan zijn dat het te ver versleten is maar als dat het einige is zou ik op de sloop een leuk draagarmpej zoeken en meteen beide zijde vervangen L+R en hij staat weer lekker recht op zijn wielen. Je kunt het ook zien als je de auto in zijn hoogste stand zet zullen de achterwielen een klein beetje onder uit staan.

bmm (0), 14 jaar geleden

Jef,
Vervangen van de lagers is goed te doen.
Armen bij de sloop halen zoals de moderator voorstelt kan ook heel goed.
Als de draagarm lagers niet te ver zijn uitgelubberd zou ik zelf voor het vervangen van de lagers kiezen.
Zoeken naar een sloop met nog goede draagarmen kan ook veel tijd kosten.
Alleen vervangen van een lager kost (per draagarm) hooguit een uurtje.
In en uitbouwen moet je ook als je naar de sloop gaat.
Wat de kosten betreft hangt het een beetje af van wat je bij de sloop moet betalen voor een (goede) draagarm en wat je moet betalen voor een lagerset.

Highway (140) PRO, 14 jaar geleden

Ik bedoel ook een arm vervangen als het te ver versleten is. Dit zal ook wel als ze speling voelen?

jef74 (0), 14 jaar geleden

hartstikke bedankt voor de suggesties heren, de lagers zijn vervangen wel even voorzichtig zijn met de rem leiding die er vlak achter langs loopt. morgen even kijken wat hij bij de keuring doet. grt jef

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.