Citroën Jumper: Startblokkering bij goed doorgewarmde motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI

Mijn zus heeft een Citroen Jumper die regelmatig kampt met startproblemen. Als de bus koud is, dan is er niets aan de hand. Als de bus goed doorgewarmd is (30-45 min rijden) komt het regelmatig voor dat hij bij stilzetten en kort erna starten niet wil aanslaan (startblokkering staat erop). Dit gebeurt niet altijd.
Nu wordt gezegd dat ze mogelijk aan een nieuwe brandstofpomp moet. Ik verbaas me hierover aangezien de bus prima loopt (1 op 12 en geen rookpluim te zien). Hij heeft 115.000 km gelopen.
Heeft iemand een idee (of De Oplossing)?

Prutser Kris

Geplaatst door Prutser Kris (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Jumper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

GOVA (0) PRO, 15 jaar geleden

Indien het een TDi is , een DJ5TED - met directe inspuiting, dan mag je vrijwel voor 99 % zeker zijn dat het aan het stopventiel ligt op de brandstoppomp. Het is een Bosch pomp. Indien er een transponder op de wagen staat, dan ben je even bezig.

Prutser Kris (0), 15 jaar geleden

Bedankt GOVA. Is dat zogenaamde stopventiel te vervangen of te repareren? Wat is een transponder dan?

AR 67202 (0) PRO, 15 jaar geleden

transponder is een startbeveiliging die werkt met een chip in je sleutel. het stopventiel moet de sleutel herkennen en goedkeueren voor er gestart kan worden.. effe draadjes doorverbinden zoals in de film is er dus niet meer bij...

Prutser Kris (0), 15 jaar geleden

Wat is de oplossing dan? De sleutel of de transponder vervangen? Of is het mogelijk om de startblokkering te omzeilen door de onderbreking er tussenuit te halen? Het is inmiddels een langslepend verhaal en ik zou het zonde vinden als zomaar de brandstofpomp vervangen worden terwijl het daar niet aan ligt (teveel betalen).
Iemand ervaring met het omleggen van deze startblokkering en is dit goed te doen?

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

Problemcar.nl levert geen bijdragen tot het omzeilen cq. onderbreken van fabrieks-startonderbrekingen en alarmen.
Neem hiervoor contact op met Uw dealer.

Mogelijke oplossingen kunnen uiteraard altijd per email aan de topicstarter worden aangeboden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumper of stel zelf een nieuwe vraag.