Citroën Berlingo: toerentalsensor dw8b

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: dw8b

wagen binnengekomen met defekte koppeling; bleef de toerentalsensor defkt door rondvliegende stukken van de koppeling, nu meer ik geen voeding meer aan de sensor (is vervangen maar blijft storing geven) zou er een kortsluiting geweest zijn in het motormanagment bij het laten draaien met defecte koppeling?
Heeft iemand dit probleem al gehad en kan ik een andere voeding aftakken?

De W

Geplaatst door De W (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (415) PRO, 11 jaar geleden

de bdp-gever geeft toch een spanning af die oploopt naarmate het toerental oploopt? doet ie dit niet, dan is wellicht het vliegwiel ook beschadigd op de plekken die voor het signaal moeten zorgen.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 11 jaar geleden

BDP sensor heeft geen voeding nodig(!), dit is een inducatieve sensor, welke zonder stekker ook gewoon een wisselspanning genegeerd. ten zij het een hall effect sensor is, maar dat is snel te herkennen die heeft 3 draden tov de inducative BDP sensor

om die te testen, motor starten multi meter op stand AC/V nu zou je 1V moeten meten

harry4203 (415) PRO, 11 jaar geleden

en ???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.