Citroën Xantia: trillen bij het remmen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Goedemiddag allen,

Ik heb een probleem met het remmen van mij Xantia. Als ik optrek heb ik geen probleem. Het probleem is het zelfde met warme als koude motor en het probleem is dat het motor blok begint te trillen. Het trilt in een heftige mate. Nu heb ik een ritje gemaakt met een monteur en binnenkort een afspraak. De monteur zei dat het mogelijk kromme rem schijven zijn maar dat ie dat natuurlijk niet zeker wist. Oh ja bij 120 km/u naar 80 remmen, op een wat steviger manier, schut het geheel heftiger (de logica daarvan kan ik me wel indenken, hogere snelheid dus meer vibraties).

Mijn vraag is nu het volgende. Wat gebeurd er als ik hiermee door rij zonder het te laten repareren.

Deze auto heb ik nl gekocht voor 500 euro en ik het is de bedoeling dat ie total loss is als ie voor de apk moet over 7 maand. Dan koop ik gewoon een zelfde weer en begint alles weer van voren af aan. Ik schat zo'n 7000 km te rijden in die tijd.

Wie oh wie kan mij goede raad geven?

Met vriendelijke groet,

Casper

jasper52

Geplaatst door jasper52 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

als het wel de schijven zijn dan is dit niet goed voor de ophanging wiellagers endergelijke alles trilt mee,je kan ook proberen goeie gebruikte van de sloop . maar je kunt de schijf ook af laten draaien even informeren.

maurits7573 (0), 16 jaar geleden

Alleen trillen bij remmen? Kijk eens hoe de schijven en blokken voor&achter er aan toe zijn. Voor een auto met jouw gebruiksdoel inderdaad eens wat delen van de sloop proberen.

mcitr. (0), 16 jaar geleden

Niet afdraaien; meestal heb je daar geen vlees genoeg voor; nieuwe schijven kosten de wereld niet; eerst meten hoeveel onbalans erin zit dan weet je meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.