Citroën C5: trillend stuur

Bouwjaar: 2001

Ik heb net een citroen c5 gekocht 2.0 hdi 110pk 8 maand 2001
tussen 110 en 130 gaat de auto,stuur trillen wat kan ik hier aan doen,hoor van veel mensen dat dat zo hoort bij de c5.ook zegt men dat het er niet uit gaat.heb nu banden maat 195/65/15"
ik dacht zelf nieuwe velgen te kopen.ook heb ik een raar probleem dat als ik in de file sta of voor de stop licht dat de moter gaat schudden best wel erg soms doet dat niet altijd.
heeft iemand enig iedee wat dat kan zijn
groetjes antonio

antonio480

Geplaatst door antonio480 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

bertje1233 (0), 19 jaar geleden

Antonio,heb jij al nieuwe velgen op je auto?
Hier is een terugroep actie op geweest omdat de van eerste montage (fabrieks) gemonteerde velgen niet goed gecentreerd konden worden.
Dit heeft overigens niets met Citroen te maken maar met de toeleverancier Kronprinz onderdeel van Michelin.
Wat je moet doen is even contact zoeken met een Citroen dealer en vragen of hier al andere velgen opliggen en als dat niet zo is aan hun een doorverwijzing vragen voor het alsnog vernieuwen van de velgen.Je wordt dan doorverwezen naar een vestiging van Euromaster of Viborg die de velgen in opdracht van Michelin verwisselen.
Bij mij heeft dit goed gewerkt,mijn auto ook van 2001 is nu trillings vrij.

antonio480 (0), 19 jaar geleden

Bert ik heb zelf geen nieuwe velgen er op gezet,maar of die andere mensen het hebben gedaan weet ik niet.Weet iedere c5 garage of dat gebeurt is dan want de auto is altijd in vlissingen bij de citroen garage onderhouden.woon nu zelf in almere zouden die het ook weten dan?
ik wou je alvast bedanken voor deze goede uitleg toppie.

bertje1233 (0), 19 jaar geleden

Antonio,

Jou Citroen dealer kan dat opvragen bij Citroen dealer in Vlissingen en door middel van het chassisnummer bij Citroen Nederland.
Alles wordt gratis verholpen incl monteren en balanceren.
Moet je zeker navragen anders blijf je je ergeren.
Succes

antonio480 (0), 19 jaar geleden

Oke Bert nogmaals bedankt als het gelukt is,hoor je het nog wel van me.Zijn er trouwens nog meer terugroep actie geweest voor de c5?
groetjes Antonio vrouw en de kids

bertje1233 (0), 19 jaar geleden

Ja Antonio bij die van bouwjaar 2001 wel.
Nieuwe veerbollen bij auto's die waggelend over de weg reden en nog diverse anderen dingen,o.a. hendeltjes op de voorstoelen van de hoogteverstelling stoel hier gaan veel mensen opzitten bij het uitstappen zodat de stoel zakt en bij de break uitvoering de raam van de achterklep.
Maar kijk ook eens bij www.citroen-forum.nl je even aanmelden gebruikersnaam enz. daarna op forum drukken en dan op C5 drukken en daar kan je veel nalezen.

antonio480 (0), 19 jaar geleden

bert heb inmiddels 5 nieuwe velgen gehad van de citroen dealer
(die je naar euromaster sturen) ze hebben je kenteken nodig meer niet. kunnen ze zo zien wat er allemaal aan je auto moet gebeuren.ze zijden dat er bij mij alleen maar nog open stond de velgen nu is alles goed geen trillen meer.

Latira (0), 19 jaar geleden

Heb dit ook gehad bij mijn nieuwe C5( okt 2004).In garage hebben ze hem gebalanceerd, maar baatte niet, dan hebben ze hem ergens anders gebalanceerd, want het blijkt dat ze die velgen(aluminium) alleen kunnen balanceren met band en al. Is nu in orde, van nieuwe velgen was geen sprake.

bertje1233 (0), 19 jaar geleden

Klopt,alleen bij sommige type's van de bouwjaren 2001-2002 zaten slechte velgen met haarscheurtjes en centreer moeilijkheden en deze moesten vernieuwd worden.
Het zou een slechte zaak zijn van Citroen als ze die slechte velgen nog zouden monteren,maar voor Belgie is dat misschien niet uitgesloten,wie weet.

Latira (0), 19 jaar geleden

Hoe bedoel je, voor België is dat misschien niet uitgesloten? Ik dacht toch dat de citroën C5 in Frankrijk geproduceerd wordt?
ZItten er dan per land andere stukken op en zijn ze alleen voor Nederland speciaal behandeld? Ik woon toch zeer dicht tegen de grens en zie geen verschil tussen Nederlandse en Belgische C5 -en. Buiten een geel of wit plaatje voor en achter
In ieder geval, in garage zeiden ze toch dat ze niet eenvoudig te balanceren of centreren zijn, dat ze dat probleem al vaak hadden, maar nu zweeft hij weer over de weg

Fred3336 (0), 18 jaar geleden

Kan iemand mij vertellen of dit voor stalen velgen of lichtmetalen velgen geldt? Ik heb stalen velgen en heb hier ook last van

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.