Citroën C5: kachel

Bouwjaar: 2002

Hallo iedereen ben nieuw op deze site.
Ik heb een vraag over een niet goed regelbare kachel van een C5 2.0 HDI automaat station. Ik kan op de automatische stand de kachel niet goed regelen, temp staat op 22gr. buiten is het bv 14 gr, dan verwarmd hij eerst een paar minuten daarna blaast hij koude lucht, zet ik hem op eco stand word het wel warm maar beslaan de ruiten. Ik moet dan eigenlijk de kachel op aut. en op min 24gr zetten. De sensors in de kanalen zijn al vernieuwd, kunnen natuurlijk weer stuk zijn. Wie weet er een oplossing.
Groeten fred

Fred3334

Geplaatst door Fred3334 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

De temperatuur die je op de display instelt ( in uw geval 24°) is een gevoelstemperatuur. Het gevoel dat er 24 graden heerst. Indien je alles op automatisch zet EN je plaatst de uitgangen van de luchtmonden NIET direct op aangezicht ( de luchtmonden L-R en midden) denk ik dat alles normaal is.

Verklaring: je stapt 's morgens in je wagen : buiten 10 gr - ingestelde temp. 22° - automatische verwarming regelet op "maximum" warmte, lekker warm. Na +- 15 minuten wordt het warm in de auto : ingestelde temperatuur van 22 ° bereikt. Om nu deze temperatuur van 22° te kunnen behouden in de wagen MOET er lucht van 22° uit de kachel komen. Want als hij warmer lucht blaast wordt het warmer en omgekeerd. Nu lucht van 22° direct op gelaat voelt koud aan wordt versterkt door een grote luchtsnelheid (ventilatorsnelheid)

Fred3334 (0), 19 jaar geleden

Gova.
Nee er komt koude lucht uit de roosters. Bv buiten 14gr overdag tijdens het rijden, koude lucht uit de roosters. Of kan de temp sensor kapot zijn??

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

DE BUITENTEMPERATUUR OP DE DISPLAY , GEEFT DEZE EEN CORRECTE WAARDE AAN,

Fred3334 (0), 19 jaar geleden

ja, die normaal

petervl (0), 19 jaar geleden

Dit probleem heb ik ook met mijn C5. Als ik 's morgens wegrijd, is alles goed, maar na 20 km op de snelweg komt er echt koude lucht uit de roosters. Heb ik zelfs gemeten op 17-19 graden. Zeer onaangenaam. Dealer beweert dat het vaak voorkomt en dat Citroen geen oplossing weet (lees : wil zoeken). Het enige wat ik nu doe, is de temeperatuur hoger instellen. Overigens : als de buitensensor kapot is, is de airco helemaal van slag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.