Citroën C5: V6 loopt op 3 cilinders

Bouwjaar: 2001

Citroen C5 V6 Automaat (4HP20)
De motor loopt in de eerste instantie goed, maar zo gauw je hem iets gaat belasten, door meer dan half gas te gaan rijden dan schakelt het motormanagement een voor een een aantal cilinders uit, tot maximaal 3 uitgeschakelde cilinders. De storing "overslaan ontsteking cilinder nr ..." wordt opgeslagen. De cilinders die worden uitgeschakeld zijn NIET steeds dezelfde, maar lijken volstrekt willekeurig.

Alle logische stappen hebben wij ondernomen maar nog geen oplossing gevonden. Ook een update van de motormanagementcomputer (te nauwe marges tbv bescherming katalysator)heeft niet geholpen.
Is er iemand die eem mogelijkheid weet?

citroenmonteur

Geplaatst door citroenmonteur (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

a.s.r. (0) PRO, 19 jaar geleden

Is de ontsteking goed? Heb hetzelfde gehad met een MB E240, deze schakeld ook cilinders uit voor kat bescherming, oorzaak was een bougiekabel met afwijkende weerstandswaarde. Primair gemeten met scoop, gaf afwijkend beeld.
M.vr.gr. ronald

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.