Citroën C5 HDI 110 pk: Storing uitlaatgassen

Bouwjaar: 2001

Na een relatieve rustpauze zonder veel problemen... opnieuw een heel bijzondere c5 reactie.
Op het computerscherm verschijnt: storing uitlaatgassen. Servicelicht brandt. Wagen verliest alle kracht boven de 2400 toeren en .... kan zomaar plots zonder enig signaal stilvallen (op E17!!!) Veilig(?) naar de kant uitbollen en contactsleutel uittrekken en 2 min wachten en opnieuw vooruit.Dat gaat zo aan en af. Maar steeds frequenter.
Tot het feitelijk levensgevaarlijk wordt om nog te rijden.
In garage veel electronica vervangen maar na twee dagen zelfde onveilig gevaarlijk fenomeen. Nu ook "storing airbag bestuurder" en zelfs "airbag bestuurder uitgeschakeld" op computerscherm.Bij het stilleggen van de motor, bij het afleggen van het contact blijft de motor nog enkele seconden draaien. Ben als citroënfanaat veel vertrouwen aan het verliezen in mijn merk.... gelukkig nog alles in garantie tot 24 oktober 2004.
Kan iemand mij en mijn garage raad geven? Dank.

herman vandersteene

Geplaatst door herman vandersteene (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

herman vandersteene (0), 19 jaar geleden

Mijn garage heeft vandaag de hogedrukpomp vervangen. Hopelijk is het probleem opgelost. Gelukkig nog in garantie.Houd u op de hoogte.

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Er is een inhaaloperatie geweest op C5 voor het vervangen van de lagedrukpompen voor de wagens gemaakt in de periode 2001. Is deze gebeurt

herman vandersteene (0), 19 jaar geleden

Ik vermoed dat deze toen niet gebeurd is. Nu wel dus met wat nare problemen die nu definitief van de baan zijn.
Bedankt voor de reactie.

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Indien u me je chassisnr geeft kan ik u vertellen of dit enigsinds noodzakelijk was. Het wil niet zeggen dat uw wagen binnen deze inhaaloperatie valt.
mvg

herman vandersteene (0), 19 jaar geleden

Mijn chassisnummer is:
VF7DCRHZB76023278
En wat die pomp betreft.... is dat nu een hogedruk of lagedrukpomp.
Bedankt voor de reactie.

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Op 05/04/2002 is de opvoerpomp in de brandstoftank vervangen geweest bij inhaaloperatie XHG. Het is een lagedrukpomp van het merk VDO . Voor uw probleem (stilvallen)moet de CITROEN-garage INFOTECNOTA C5 tabblad 1 N°26 toepassen. De bewust P1138 - code : storing drukregeling uitschakelen drukregelaar, maar nog steeds actief.

mvg

herman vandersteene (0), 19 jaar geleden

Maak ik over aan mijn garage.
Hartelijk dank.

Rijtm (0), 19 jaar geleden

Beste Herman,
Ok mijn C5 break 2.0 HDI 2003 heeft enkele malen in Frankrijk dit signaal gegeven van storing injectiesysteem. Na enige malen de computer te hebben gereset heeft mijn dealer een nieuwe spiraal (was geoxideerd)in de luchtinlaatmeting gezet en het probleem is nu opgelost.

herman vandersteene (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Mijn wagen is nu al 8 (acht) dagen probleemloos aan het rijden. Ik veronderstel dat het probleem inderdaad de hogedrukpomp was. De lagedrukpomp in de brandstoftank was al eerder vervangen bij een inhaaloperatie.
Vanzodra weer onraad geroken wordt geef ik een seintje.

herman vandersteene (0), 19 jaar geleden

We zijn al een stuk verder (07/12/04) en geen problemen meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.