Citroën Evasion: turbo ?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 td

Hallo Mensen.
Mijn vraag is deze, een klantje van mij belde mij op dat zijn Citroén Evasion niet meer goed op snelheid komt en ook zwarte rook uitstoot via de uitlaat.
Hij meende bij het starten ( met motor op bedrijfstemp) een raar geluidje te horen en daarna dus geen trekkracht meer en meer zwarte rook dan normaal.
Dus denk ik persoonlijk aan de turbo , maar omdat de auto nog niet beschikbaar is wil ik wel ff info hoe ik de turbo kan controleren, bv door de axiale speling van het schoepen asje te controleren, en hoe ik het evt wel kan controleren.
De motor heeft al ruim 150.000 km gedraaid en heeft nooit eerder zwarte rook uitgestoten en start prima met koude start.

mvg Frans.

punchy

Geplaatst door punchy (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Evasion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (10) PRO, 12 jaar geleden

zou ook de egr kunnen zijn hoor.

groetjes jan.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Al 150.000 gedraaid?.
Pas 150.000 gedraaid bedoel je neem ik aan?.
van bouwjaar 2001 is dat niet veel,de meeste van die bouwjaren zitten op 3 ton.
Kan idd EGR zijn maar ook een verstuiver of toch de turbo.
Misschien levert uitlezen iets op.

GOVA (0) PRO, 12 jaar geleden

Darm tss turbo en interccoler gescheurd .

joost12 (0), 10 jaar geleden

kijk eens op www.turboonderdelen.nl voor Citroen turbo vervangen, heb ik goeie ervaringen meer en voor paar honderd euro klaar ipv dure turbo bij de dealer, niet een gereviseerde maar een nieuw turbo patroon, misschien is dit iets voor je?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Evasion of stel zelf een nieuwe vraag.