Citroën Berlingo: uitvallen dashbord merters

Bouwjaar: 2000

Berlingo 1400-benzine motor.
Klant belt met de klacht dat smorgens bij starten van de wagen enkel de kontrolelampjes branden, olie, batterij etc.De tellers, temp, brandstof, toerenteller en kilometerteller werken niet, na een poosje beginnen deze terug te werken, eerst +- 10 minuten, nu reeds 1/2 uur.Wagen komt volgende week binnen, iemand dit reeds meegemaakt, bij navraag citroen-dealer nog niet voorgehad.
geert

geert3496

Geplaatst door geert3496 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Turbo_hdi11674 (0), 19 jaar geleden

Heb je misschien een bouwjaar en weet je of deze berlingo is uitgerust met een bsi?? Mogelijk dat dan je combi instrument defect is.

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wagen is van 2000.Wagen was vandaag in de garage en enkel het oliedruklampje en een zijde van de knipperlichtaanduiding brande nog.Geen tellers en geen knipperlichten.Dacht eerst aan sleutelcontact doch aanjager etc werkten nog.Eerst de batterijklem losgenomen en bij terug aankoppelen begint alles opnieuw te werken.Klant gebeld waarbij deze meedeelde dat het klokje al enkele malen smorgens niet meer de juiste tijd aangaf.Heb dan maar de batterij vervangen, denk dat het dashbord of de rekeneenheid op een bepaald moment een te lage spanning krijgt.Alternator laadt goed stationair en bij gasgeven, echter bij stationair doet de achteruitverwarming de laadspanning enorm zakken.

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

Deze morgen zelfde probleem, bij loshalen accuklem werkt dashbord terug.Wordt vervolgd.

E.TURBO (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook gehad met een klant. De BSI vervangen, en het probleem was verholpen. Let wel op dat er geen car kit, een niet fabrieks radio o.i.d. is aangesloten op de radio stekker, positie 2+3+4!!

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

Klant heeft de wagen de laatste dagen s'nachts in zijn garage geplaatst en dan heeft hij geen probleem.De r

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

Klant heeft de wagen de laatste dagen s'nachts in zijn garage geplaatst en dan heeft hij geen probleem.De radio is niet origineel, morgen komt de klant langs om deze uit te bouwen en dan zien we als dit invloed heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.