Citroën Bx: Veer- remsysteem

Bouwjaar: 1991

Beste lezers,

Ik heb weinig verstand van auto's maar gaarne een tip.

Citroen BX 1.4 1991. Auto start wel maar daarna hoor je niet het bekende tikken van de pomp die de auto omhoog pompt en er ook voor zorgt dat het remsysteem werkt. Dus de pomp werkt niet, OORZAAK???

Auto is inmiddels aardig oud, de laatste tijd veel geld ingestoken om rijdend te houden. Nu de twijfel, wat moeten we? Wegdoen of valt deze reparatie nog mee. Of is er misschien iemand op dit forum, die tegen betaling, Citroen's repareert?

Veerbollen zijn recentelijk vervangen. LHM-vloeistof is toen ook ververst. Ik kom niet bedelen maar het gaat om iemand met weinig geld en daarom is de dealer niet mogelijk maar uiteraard begrijpen wij wel dat wanneer iemand iets voor je doet daar een redelijke vergoeding voor wil hebben.

Bedankt alvast.

Peter8825

Geplaatst door Peter8825 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als de olie op peil is en de pomp ook draait dus dat de V snaar er niet af is dan zou je het systeem even kunnen ontluchten.

Hans

peter8828 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb deze niet geplaatst heren, de citroen bedoel ik.
Groetjes peter

ericbx (0), 19 jaar geleden

Zit er geen scheurtje in je aanzuigleiding naar de pomp waardoor je valse lucht aanzuigt.

Eric

alwin ooo (0) PRO, 19 jaar geleden

Gewoon andere pomp erop zetten! Ff druk van het systeem (hoofddrukregelaar sleutel 12) klem op de treiterbuis en sleutelen maar!

peter8828 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo zoals eerder gezegd heb ik geen idee hoe dit bericht op internet komt.Ik heb geen citroen dus laat staan dat ik er problemen mee heb. Heb al een mail gestuurd maar verder niets van gehoord, nam aan dat het oke was zo. Wel bedankt voor het reageren alleen ik weet van niets. Sorry, groetjes Peter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.