Citroën bx 1.6tgi: rood/groen knipperen LED lpg schakelaar

Bouwjaar: 1991

Hoi,
Vialle (type 1350)lpg installatie heeft een probleem. Het electrische systeem van de lpg installatie functioneert niet meer naar behoren. De LED van de schakelaar geeft permanent een rood/groen knipperend signaal. De motor loopt ook niet. Ik heb vervolgens de bedrading voor de ontsteking/ toerenteller/ lambda sonde en tempsensor weer kortgesloten met de injectiecomputer en de auto start en loopt weer normaal op benzine.

Ik heb de massaverbindingen doorgemeten, deze zijn ok. Ook krijgt hij signaal van contact, accu, bobine, lambda, startmotor. Hoor de stopper van de tank ook klikken als ik de vialle computer aansluit.
Vialle computer toch stuk? of een ander probleem?
Iemand een idee? alvast bedankt

rve

Geplaatst door rve (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik heb dit probleem ooit gehad met een 16 tgi toen bleek nalang zoeken dat de signaalkabel aan de ontsteking af en toe geen contact maakte

rve (0), 19 jaar geleden

heb een nieuwe computer aangesloten en het probleem is verholpen
alleen nu loopt de auto niet meer stationair op lpg.
Stationair schroef op verdamper verdraaien heeft geen resultaat, dus lijkt het erop dat stationair postitie van lpg stappenmotor niet goed is; de motor krijgt te weinig gas.
Weet iemand hoe ik deze opnieuw kan inregelen?
Ik heb de 3 amp zekering al een keer verwijderd en ook geprobeerd "open loop" instellingen opnieuw in te leren maar omdat de auto niet stationair blijft lopen is dit niet gelukt.

iemand een idee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.