Citroen Berlingo 2021: Verklikker gordels schakelt cruise control uit

Bouwjaar: 2021, Brandstof: Diesel, Motorcode: YH01, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 96

Sinds kort begint zomaar de verklikker van de veiligheidsgordel controle te piepen en rood te flikkeren. Meteen gooit hij ook de cruisecontrol eraf. Auto is uitgelezen, maar vermeld geen storing. Wat vreemd is, als je de gordels los maakt, krijg je geen signaal. Bij wat van links naar rechts verzitten op de stoel verdwijnt het soms, maar toen ik de stoel iets rechtop zetten kwam het meteen weer terug. Misschien belangrijk, dat bij aankoop "voorraad auto" de voorbank vervangen is door een voorstoel.
Wie heeft een idee?

Shape

Geplaatst door Shape (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

1 jaar geleden - kaleido 1

Zoals je beschrijfbaar bewegen van de stoel er iets gebeurt.
Dan zou ik toch de stekker/bedrading eens goed controleren , pennetje terug gedrukt in stekker bv.

1 jaar geleden - Master_

Is het niet je stoelcontact waarmee ook geconroleerd wordt welke stoelen 'bezet 'zijn en waarop dan ook de gordel gedragen dient te worden. Als deze wegvalt denkt de auto dat er niemand meet op de stoel zit...

11 maanden geleden - Shape

Tussen rapportage.

Na wat geklooi onder de stoel en het iets verdraaien van de "sensor" die de stoel in gaat, kunnen we weer rustig rijden. Blijft wel, dat het losmaken van de gordels tijdens het rijden, geen enkele reactie meer geeft. Augustus gaat hij naar de garage, ik ben benieuwd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.