Citroën Xsara: verzuipt bij koude motor

Bouwjaar: 2001

het gaat om een 1.8 6fz motor die als de motor koud is bij gas geven zwart en blauw rookt en onregelmatig loopt .er zijn geen storingcode`s aanwezig, als motor warm wordt loopt motor goed en netjes, lamda sonde`s werken wel goed .
als motor koud is is wel de lamda achter kat. op rijk.
wie kan ons helpen

destroyer

Geplaatst door destroyer (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

citroenmonteur (0) PRO, 19 jaar geleden

Zijn de overige parameters wel goed? wat geeft de temp sensor voor waarde koud, en wat zijn de onderdrukwaarden bij koude motor?

destroyer (0) PRO, 19 jaar geleden

injectietijd 3.3 ms stat.temp.zender verv. waarde 18 graden,
mapsensor 350 tot 430 ,injectors uitgebouwd lekken niet na

wullumpie (0) PRO, 19 jaar geleden

Controleer de EGR klep eens.hij wordt wel door de computer aangestuurd(als hij het doet),maar de computer krijgt daar geen terugmelding van. wanneer hij door vervuiling niet goed meer afsluit.gaat de computer het mengsel aanpassen met de gekste gevolgen.

clio1742 (0) PRO, 19 jaar geleden

heb je de benzinedruk al eens gecontroleerd 3,3 ms stationeer erg lang normaal rond de 2 ms lijkt op een te lage druk kijk eens de benzine pomp aansluiting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.